Uitblinker in compliciteit: Baume & Mercier Clifton Perpetual Calendar

Elegant van buiten, complex van binnen… Elk jaar lanceert Baume & Mercier binnen de Clifton serie een horloge met een complexe complicatie waarmee de erfenis van het merk op het gebied van traditioneel vakmanschap optimaal tot uitdrukking komt. Dit jaar vult de Clifton Perpetual Calendar, na de ‘Flying tourbillon’ of de ‘5-minute repeater’. deze traditie aan.

Sinds 1830 heeft Baume & Mercier decennium na decennium aangetoond het ambacht tot het creëren van gecompliceerde uurwerken te beheersen. De Clifton collectie bestaat dan ook een herinterpretatie van uurwerken met grote complicaties, met modellen die zowel technisch als elegant zijn, en de nieuwe Clifton Perpetual Calendar is misschien wel een van de meest succesvolle en meest fascinerende.

baume-mercier-clifton-perpetual-calendar

In een 18 karaat roségouden kast laat het mechanisme de Gregoriaanse kalender zien met zijn 31, 30 of 28 dagen in een maand en de periodieke terugkeer van 29 februari. De Clifton Perpetual Calendar heeft geen datum correctie nodig voor 1 maart 2100. Een wisselende tijdsduur tot in een dergelijke perfectie tonen met behulp van een mechanisch uurwerk is nogal een uitdaging voor horlogemakers. Om alle variaties van de kalender bij te houden heeft de Clifton Perpetual Calendar een ‘mechanisch geheugen’ van 1461 dagen, het equivalent van vier jaar, aangedreven door het zelfopwindende Vaucher 5401 kaliber, ontworpen vanuit een Dubois Depraz 5100 Module. Het kaliber heeft een Côtes de Genève afwerking op de bruggen, meandering op de bodemplaat en geblauwde stalen schroeven. De micro-rotor is amper 4,2 mm dik en onder andere versiert met een ‘snailed décor’. Een groot deel van het uurwerk, dat een gangreserve heeft van 48 uur, is in werking te zien dankzij de saffierglazen kastdeksel.Baume & Mercier Clifton Perpetual Calendar
Aan de voorzijde heeft de Clifton Perpetual Calendar een verzilverde opaline, klassieke koepelvormige wijzerplaat met indexen van 18 karaat roségoud en geblauwde wijzers voor de kalender aanduiding. De datum wordt getoond op 3 uur, de dagen van de week op 9 uur, terwijl de maanden en schrikkeljaren verschijnen op 12:00. Baume & Mercier Clifton Perpetual Calendar wordt geleverd met een zwarte alligator band met een gesp in roségoud.

Advies winkelverkoopprijs: € 19.900
Meer informatie: