Limited edition: Zenith Heritage Cronometro TIPO CP-2

De immer voortdurende vintagetrend die een aantal jaar geleden is gestart heeft ook de vraag naar het jaren 60 Zentih horloge, de TIPO CP-2, gemaakt voor de Italiaanse strijdmacht, sterk doen toenmen. De uitstraling van het horloge wordt vijftig jaar later voortgezet met het uitbrengen van de Zenith Heritage Cronometro TIPO CP-2 . De chrongraaf is een moderne uitvoering van het legendarische orgineel.

Sinds de vroege jaren zestig is Zenith partner van de Italiaanse luchtmacht. Het in Rome gevestigde A. Cairelli leverde 2500 chronografen die tot in de laten jaren 70 door piloten van de Amerikaanse Lockheed F104 Starfighter vliegtuigen werden gedragen.

Zenith Heritage Cronometro TIPO CP-2

De militaire TIPO CP-2 had twee counters in de oorspronkelijke versie, terwijl een kast van 43 mm zorgde voor essentiele leesbaarheid. Voor inwendige betrouwbaarheid en precisie werden de horloges aangedreven door het kaliber DP 146. Het handgewonden uurwerk was één van de meest bekende en meest betrouwbare bewegingen van dat moment, en de chronograaf was dan ook een geliefde aanvulling op de cockpit instrumenten. Dat de piloten het horloge ook droegen buiten hun missies om zegt iets over de goede band tussen de piloten en hun Zenith Tipo CP-2.zenith-heritage-cronometro-tipo-cp-2

De Heritage Cronometro TIPO CP-2 is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks. Liefhebbers van ‘het vintage horloges met een verhaal’ wordt met de heruitgave een betrouwbaar horloge aangeboden. Het 2016 model is voorzien van het Zenith El Primero uurwerk. Deze andere Zenith geschiedenis-maker heeft een frequentie van 36.000 tikken per uur en heeft, geheel in lijn met de kenmerken van zijn voorganger, een gangreserve van 50 uur.zenith-heritage-cronometro-tipo-cp-219963322

Het horloge is mannelijk en robuust zonder over de top of opzichtig te zijn. De rustige kleurstelling is hier debet aan, maar ook de perfecte balans in design tussen ‘toys for boys’ en praktisch draagcomfort. Het militaire DNA van de 12,85 mm dikke chronograaf blijft zichtbaar. Zo zijn de wijzers ontworpen met als doel een perfecte leesbaarheid en heeft het bezel grip voor een betrouwbare en nauwkeurige werking. Het horloge heeft een waterbestendigheid tot 100 meter en wordt geleverd met zwarte kalfsleder band met rubberen voering (03.2240.4069), of met een stalen band. (27.00.2218.774)

Prijs: € 7.000
Meer informatie: Zenith-watches.com