Baume & Mercier op klassieke toer met Classima

De Classima van Baume & Mercier heeft een missie. En die is om het eerste horloge te worden in de carrière van de young professional. Wanneer het diploma behaald is, liefst reeds dat van de middelbare school, is de Classima het cadeau dat klaar ligt. Als het aan Baume & Mercier ligt is nieuwe Classima collectie de opstap naar een mooie loopbaan – en een grote horlogeverzameling.

Baume-et-Mercier-Classima-10216-front-870pxEr werden op de SIHH in Genève vorige maand vier nieuwe Classima Men’s modellen gepresenteerd en maar liefst zes nieuwe Classima Ladies’ versies. Eerst de Gents: de modellen zijn uitgevoerd in staal of bicolor en hebben een nieuwe diameter: de kast meet 40 mm. en een nieuw ontworpen wijzerplaat met een datumopening op 3 uur. Het midden van de wijzerplaat is geguillocheerd met een streeppatroon, waardoor hij mooi past bij de uren-, minuten- en secondewijzers – geblauwd staal of verguld.

Baume-et-Mercier-Classima-10223-HT-870pxDe achterzijde is voorzien van saffierkristal waardoor het Swiss Made automatische uurwerk (SW200) met een 38-urige gangreserve zichtbaar is, net als de rotor die is gegraveerd met het Griekse teken Phi – het Baume & Mercier logo en bovendien het symbool van de ‘gulden snede’ – de perfecte maatvoering. Deze modellen hebben een stalen band die in de kast is geïntegreerd, of een alligatorband met een drievoudige vouwsluiting met veiligheidsdrukkers.

Baume-et-Mercier-Classima-10224-HT-870pxDan de Ladies: deze hebben een diameter van 36,5 mm. en zijn er in staal of bicolor. Ze worden aangedreven door een Swiss Made quartz kaliber (met trendy paarse alligatorband) of een meer traditioneel automatisch uurwerk (met 42 uur gangreserve) dat zichtbaar is door het kastdeksel. De damescollectie is herkenbaar aan een fijn zonnestraalpatroon dat op de wijzerplaat is geguillocheerd. De wijzerplaat is wit of van parelmoer en indien gewenst ook nog eens bezet met acht diamanten (stalen band) of zelfs met diamanten en een maanfase-opening (blauwe lederen band). De damesversies hebben Romeinse cijfers en slanke wijzers. Elegant en functioneel. Alle modellen zijn tot 50 meter waterdicht.

Baume-et-Mercier-Classima-10226-front-870px
Prijzen vanaf € 1590 voor de Classima dames met de paarse alligatorlederen band (quartz).
Voor heren is de prijs vanaf € 1990 voor de Classima met geblauwde wijzers en een bruin alligatorlederen band (automatisch uurwerk).

Kijk voor meer informatie op www.baume-et-mercier.com