Modemerk Liu Jo nu ook in mannenhorloges

Het Italiaanse merk Liu Jo Luxury, een licentie-overeenkomst die in 2006 werd gesloten tussen het modemerk Liu Jo en Nardelli Luxury, een speler in de horloge- en juwelenbranche, lanceert over twee weken in Bazel zijn eerste horlogecollectie voor mannen. Ceo Bruno Nardelli vertelde dat deze fashioncollectie horloges de range van het merk completeert en de naam Liu Jo Man zal gaan dragen.

Liu-jo_Riva_horloge_TLJ808Liu Jo begon als vrouwenmodemerk, maar wordt steeds meer als een merk voor zowel vrouwen als mannen gezien. Nardelli beweert dat de tijden zijn veranderd: “De oude stelregel ‘vertel me welk horloge je draagt, en ik vertel je wie je bent’ is niet meer van toepassing. Mannen willen net zo goed modieus voor dag komen, met een horloge dat bij hun outfit past. Mannen willen overdag iets anders dragen dan ’s avonds en bij een chique gelegenheid een ander horloge dan in hun vrije tijd.”
De nieuwe herencollectie horloges bestaat uit drie lijnen: de Riva, de Jet en de Derby. De Riva is met zijn 40 mm doorsnede een klassieker met een retrotintje, in staal of zwart, en met heldere, minimale belijningen. Het uurwerk is van Myota, het quartz-kaliber 20350.

Liu-jo_horloge_TLJ828De Jet is wat groter, 44 mm, en bestemd voor mannen die ook functionaliteit zoeken in hun horloge. Het heeft een chronometer en Arabische cijfers. Het uurwerk is een quartz-kaliber JS20 van Myota. Het horloge is makkelijk afleesbaar en elegant, en uitgevoerd in staal of zwart, met een band van doorgestikt leder. Het horloge is tot 50 meter waterdicht.
De Derby, ten slotte, heeft een casual look, maar wel twee belangrijke functies: een chronograaf en een kalender. De kast is nog een millimeter groter, 45 mm., en het uurwerk is een quartz-kaliber VD53. Ook hier is de kast zwart of van staal. En er is ook een band verkrijgbaar in high-tech textiel.

Liu-jo_Derby_horloge_TLJ831Prijzen vanaf Riva € 119, Jet € 169, Derby € 259

Kijk voor meer informative op www.liujoluxury.it