Jaermann & Stuebi vecht met horloge tegen kanker

Golf en haute horlogerie, het is geen gemakkelijke combinatie. De schokken die het uurwerk tijdens een partijtje golf te verduren krijgt, soms wel 20 tot 40 G in een paar milliseconden, doen het meestal geen goed, en slechts enkele horlogemerken zullen hun kopers aanraden een horloge te dragen tijdens de edele golfsport. Het Zwitserse Jaermann & Stübi heeft zich er daarentegen volledig in gespecialiseerd. Het merk maakt shockproof horloges die de krachten op het veld kunnen weerstaan. In samenwerking met golflegendes als Sir Nick Faldo werden al diverse collecties gepresenteerd en dit jaar wordt er een mooi nieuw horloge gelanceerd, dat daarbij ook nog eens geld inzamelt voor een goed doel: de kankerbestrijding.

Jaermann-Stubi-Stroke-Play-Order-of-merit-OM1Jaermann & Stübi viert dit jaar zijn tiende verjaardag en besloot ter gelegenheid daarvan een partnerschap aan te gaan met de Union for International Cancer Control (UICC). Er werd een exclusief horlogemodel ontwikkeld, waarvan een substantieel gedeelte naar de organisatie zal gaan. Het model is gebaseerd op de Queen of Golf Collection en is uitgevoerd in roze. Het dameshorloge geeft uren, minuten en seconden aan, maar ook het aantal slagen per hole en de totaal behaalde score. De kast van het horloge is van roestvrij staal, met geborstelde en gepolijste delen. Hij meet 38 mm in doorsnede en is waterdicht tot een druk van 5 ATM (50 meter), en uitgevoerd met krasvast saffierglas. De uiteindelijke wijzerplaat blijft nog even geheim tot dat de Baselworld Fair begint, we kunnen je dus nog niet het definitieve model laten zien (dit is de originele Queen of Golf). Er zit in ieder geval een mechanische golfteller JS04 op als complicatie met een dubbel teller-mechanisme en keramische lagers. Het uurwerk is een automatisch A10 kaliber met een 42-urige gangreserve. De prijs is CHF 9.500

Jaermann-Stubi-golfcounter en Stroke & Play back
Daarnaast herontwikkelt het merk uit Le Locle ook zijn vlaggenschip, de Stroke Play familie, waarin collecties zitten als St Andrews Links, Time the Play, Hole in One, Queen of Golf en de Stroke Play Skeleton. Er komen nieuwe kleuren, nieuwe afwerkingen en wijzerplaten, die ook tot 18 maart geheim moeten blijven. We mogen je dus wel alvast een halve impressie laten zien (zie onder) maar nog niet het hele horloge. De functies van de horloges in deze range omvatten onder andere uren, minuten, grote seconde, slagen per hole, totale score, gespeelde holes en handicapvergelijking. Uiteraard bezitten de horloges de ring met het gepatenteerde Shock­Guard systeem, dat zichtbaar is door het achterdeksel. De kast is uitgevoerd in roestvrij staal met geborstelde en gepolijste delen, en een doorsnede van 44 mm. Door het saffierglazen kastdeksel is het uurwerk te zien. De horloges zijn waterdicht tot 10 ATM (100 meter) en hebben een draaibezel met keramiek. De complicatie wordt verzorgd door de mechanische golfteller JS02 die drie verschillende tellermechanismen herbergt, waarvan één retrograde. Het uurwerk is een automatisch A10 kaliber met 42 uur gangreserve.
De prijzen variëren van CHF 7.900 tot 24.850.

Jaermann Stubi Stroke Play New DialKijk voor meer informatie op www.jaermann-stuebi.com