Drie Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki Limited Editions

En de nieuwe Seiko Boutique in Amsterdam

Seiko Presage SSA385J1

Eerder deze week werd de geheel vernieuwde Seiko Boutique aan de Amsterdamse Heiligeweg 14 geopend. Voor wie een enorme collectie Porspex, Astron, maar ook prestigieuze Grand Seiko horloges wil zien en voelen, moet naar de hoofdstad. Ook om de drie Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki Limited Editions te ‘proeven’.

De Presage-collectie is een zeer betaalbare collectie mechanische horloges die onweerstaanbaar blijft groeien. Logisch want de collectie toont het vakmanschap van Seiko door de esthetiek, de afwerking en de gebruikte uurwerken uit de eigen manufactuur. Vorig jaar introduceerde Seiko voor het eerst een aantal Presage-modellen die waren geïnspireerd op de heerlijke wereld van de cocktailbar. Dat smaakte blijkbaar naar meer want nu krijgt het eerste rondje een vervolg. Tijdens het tweede rondje krijgen we drie Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki Limited Editions geserveerd. De SSA385J1 (datum en gangreserve), SRPC97J1 (tijd en datum) en de SRP843J1 (een damesmodel met tijd en datum).

IJzig winterlandschap

Drie Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki Limited Editions

De Presage Limited Edition Fuyugeshiki SRPC97P1 heeft een oplage van 7.000 stuks

De drie nieuwe Presage-horloges zijn geïnspireerd door de winterse Fuyugeshiki cocktail, een ijzige creatie van Hisashi Kishi, de hoofd bartender van STAR BAR in Ginza, Tokio. Kishi is een voormalig winnaar van de International Bar Association World Championships dus niet de eerste de beste barman. De naam Fuyugeshiki betekent winterlandschap in het Japans en de wijzerplaten van de het nieuwe trio ogen inderdaad als een bevroren, ijzig winterlandschap. De beroemde Grand Seiko “Snowflake” heeft er een bereikbaarder zusje en twee broertjes bijgekregen.

Individueel genummerde herenmodellen en een damesuitvoering

Drie Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki Limited Editions

Seiko Presage cocktail time met een Fuyugeshiki van bartender Hisashi Kishi voor hem en haar

De stalen 40,5 mm SSA385J1 (580 euro) is de meest gecompliceerde Seiko Presage Cocktail Fuyugeshiki met een datum-subdial op 9 uur en een centrale wijzer die de gangreserve langs de rand van de wijzerplaat aanduidt tussen 12 en 4 uur.  Het automatische kaliber 4R57 met een goudkleurige rotor is daarvoor verantwoordelijk – te zien door een zichtbodem. De SRPC97J1 (450 euro) met drie wijzers en een datumaanduiding op 3 uur heeft in de stalen 40,5 mm kast het automatische kaliber 4R35 die, net als kaliber 4R57, 41 uur gangreserve heeft wanneer volledig opgewonden – ook te zien door een zichtbodem. Voor beide modellen geldt dat ze enkel verkrijgbaar zijn op stalen banden, dat ze zijn gelimiteerd tot 7.000 exemplaren elk en dat elk horloge individueel is genummerd. De 33,8 mm SRP843J1(430 euro) is behalve qua maat gelijkwaardig aan de SRPC97J1 behalve dat er 5.000 exemplaren van worden gebouwd.

Een nieuwe Seiko Boutique met cachet en gewicht

De compleet vernieuwde Seiko Boutique aan de Amsterdamse Heiligeweg

De compleet vernieuwde Seiko Boutique aan de Amsterdamse Heiligeweg

Dorst gekregen? In de geheel vernieuwde Seiko Boutique worden de nieuwe Presage Cocktail Fuyugeshiki-modellen met liefde geserveerd. De heldere en uitnodigende winkel aan de Amsterdamse Heiligeweg 14 heeft een indrukwekkende collectie in de vitrines liggen. Strak gesorteerd op productfamilie zodat het overzicht bewaard kan blijven.  Opvallend is ook de ruimte die is vrijgemaakt voor Grand Seiko dat door Seiko als een onafhankelijk merk wordt neergezet en dat geeft de nieuwe Seiko Boutique extra cachet en gewicht. In een blauwe omlijsting komen de verschillende Grand Seiko-collecties zeer voornaam tot hun recht. En voor wie de “Snowflake” (nog) te hoog gegrepen is, kan terecht bij het Presage “Winterlandschap” verderop in de winkel.

De Seiko- en de Grand Seiko-collectie in de nieuwe boutique is buitengewoon ruim

De Seiko- en de Grand Seiko-collectie in de nieuwe boutique is buitengewoon ruim

Voor meer informatie: www.seiko.nl