Mechanische Seiko Presage Cocktail : Its all in the mix

In 2010 lanceerde Seiko speciaal voor de Japanse markt een op de glamour van de cocktailbar geïnspireerd mechanisch horloge. Het horloge trok onmiddellijk de aandacht van internationale horlogeblogs, -forums en -websites. In de tijd die volgde werd het zogenoemde ‘Cocktail’ horloge een geliefd object voor Seiko-liefhebbers wereldwijd. Tijdens Baselworld 2016 kondigde Seiko de internationale lancering van de Presage collectie aan.

Seiko Presage Cocktail 1

In 1956 werd door Seiko het eerste automatische uurwerk geïntroduceerd. Daarna volgden talloze verbeteringen en verfijnde aanpassingen. In 1964 begon Seiko met de productie van balansveren in eigen huis, gebruikmakend van de zelfontwikkelde speciale Spron legering en in 1967 volgde het eerste hi-beat kaliber . Veel Seiko liefhebbers zullen 1969 herinneren als het jaar waarin het merk het eerste quartzhorloge introduceerde, maar het was ook het jaar waarin de allereerste, goed werkende, chronograafautomaat met vertical clutch en column wheel systeem op de markt kwam. En, alweer een stuk minder lang gleden, in 2014 werd Seiko’s vermogen om mechanische horloges van hoog niveau te maken beloond met de Grand Prix d’Horlogerie de Genève voor het Seiko hi-beat kaliber. Alle  ervaring die werd opgebouwd in méér dan 100 jaar mechanische horloges is samengebracht in de Seiko Presage.

De Seiko Presage Cocktail SRPB46J1 - € 540,-

Presage is een horlogecollectie voor dames en heren met een zeer brede uitstraling. In navolging op de release tijdens Baselworld 2016 volgde tijdens de meest recente Baselworld de lancering van nieuwe serie volledig mechanische Presage Cocktail horloges. De lijn kent inmiddels een brede mix, maar is nog altijd gebaseerd op het Japanse  ‘Cocktail’ horloge. De nieuwe Seiko Presage Cocktail collectie kent acht modellen, elk geïnspireerd op een andere cocktail en elk met een eigen kleurenschema. Binnen de serie worden twee verschillende kalibers worden gebruikt; 4R35 voor de 3-wijzer modellen en 4R57 voor de modellen met een gangreserve indicator. De kalibers hebben een snelheid van 6 tikken per seconden en genereren een gangreserve van 41 uur. De waterdichtheid is 5 bar.

e Seiko Presage SRPB43J1 - € 410,-

Alle acht 2017 Seiko Presage Cocktail modellen zijn vormgegeven met behoudt van de karakteristieken van het originele model. De wijzerplaten hebben een zonnestaal vormgeving met diepe groeven. De wijzers zijn gebogen wat bijdraagt aan een slank profiel. De horloges worden geleverd met een kalfslederen band met vouwgesp. Vanaf  juni 2017 zal de volledige serie beschikbaar zijn.

Prijzen vanaf € 410
Meer informatie: Seiko.nl