IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph: Maanfase ontmoet chronograaf

De IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph is het eerste horloge van IWC waarbij de drie sub-wijzerplaten van een eeuwigdurende kalender worden combineert met een maanfase-functie op één wijzerplaat. Om dit te bereiken ontwikkelde IWC een nieuw uurwerk, kaliber 89630. Naast de vensters voor de maanden, dagen en jaren op 3,6, en 9 uur geeft het horloge op 12 uur de maanfase weer in een verzilverd of vergulde disc met een prachtige nachtblauwe ‘hemel’ en ‘sterrenstof’ van goud.

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph

De Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (Ref. IW392101/IW392103) combineert deze functies in een ruime 43 mm kast en is leverbaar in twee versies: een stalen en een 18 karaat gouden. De hoogte van de kast is 15,5 mm, deze is voorzien van een kroon en twee cilindervormige pushers. In combinatie met de ruime vormgeving van de bewegende lugs is een indrukwekkend, maar harmonieus geheel ontstaan. De kroko band is van Santoni en sluit met een gouden vouwsluiting. De stalen versie heeft een zwarte alligator lederen band. Bij dit model zijn de lei-kleurige tellers uitgerust met rhodium vergulden facetten.IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph

De achterzijde is niet minder indrukwekkend. Een blik door het transparante saffierglazen kastdeksel geeft in kijkje in het geavanceerde ontwerp van het uurwerk dat voorzien is van geblauwde schroeven, een rotor van roodgoud en bruggen met diverse decoratieve handmatig uitgevoerde bewerkingen. Het uurwerk heeft bij volledige opwinding 68 uur gangreserve.

IWC Da Vinci Perpetual Calendar ChronographIWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronographiw392101-back

De eeuwigdurende kalender werkt met de grootst mogelijke precisie. Eens in de 577,5 jaar, zal het display één dag afwijken. De mechanische kalender houdt rekening met de verschillende lengte van de maanden en zelfs de schrikkeljaren. Niettemin, om de 100 jaar (2100, 2200, enz.) zal er een kleine afwijking zijn en dit betekent dat een horlogemaker de kalender p 1 maart handmatig vooruit moet zetten. In 2300, zal een andere ingreep noodzakelijk zijn wanneer de cijfers die van toepassing zijn op huidige eeuw niet meer corresponderen met de cijfers op de schijf. Gezien de tijd die dan inmiddels verstreken is lijkt dat haast een te verwaarloosbaar feit.

Prijs: € 32.500
Meer informatie: IWC.com