Glashütte Original Pavonina dameshorloges : Tijd voor, elegantie, luxe en diversiteit

Sinds 2013 behoort de Pavonina dameslijn tot een van de meest elegante collecties van Glashütte Original. Bij het ontwerpen van de luxe dameshorloges laat de Saksische horlogemaker zich inspireren door aansprekende vrouwen uit uiteenlopende tijdperken en culturen. De jongste Pavonina modellen van dit voorjaar bestaan uit horloges met zachte tinten en een paarlemoeren wijzerplaat omringd door hoogglanzend metaal.

MAC_PasH-Lady_420x280mm.indd

In tegenstelling tot de eerdere modellen hebben de nieuwe Pavonina’s Romeinse cijfers in plaats van Arabische of diamanten indexen. De 2017 lijn is voorzien van Romeinse indexen op een paarlemoer wijzerplaat in een antraciet lettertype. Glashütte Original is van mening dat Romeinse indexen de neiging kunnen hebben wat minder vrouwelijk over te komen. Voor dit model is gebruikte gemaakt van een sierlijk lettertype met ronde vormen dat Glashütte speciaal heeft laten ontwerpen. In het midden van het een wijzerplaat is een guilloché decoratie toegevoegd die de wijzerplaat nog vrouwelijke en verfijnder maakt.

1-03-02-05-16-35_Pavonina_BiCo_Brill_CLS_PR2_25cm

 

De fluweelzachte armbanden zijn er in diverse, levendige kleuren, waaronder taupe en ‘roos’.  Daarnaast zijn er banden van Louisiana krokodillenleren of kalfsleer in een goud-beige kleur, rood, antraciet, turkoois, roze, oranje en donkerblauw. Dankzij een ‘snelwisselsysteem’ zijn banden onderling makkelijk te wisselen. Als alternatief kan het horloges ook worden gemonteerd op een elegante, glanzende metalen band in rood, goud of in bi-color uitvoering.

MAC_PasH-Lady_420x280mm.indd

De modellen hebben een kussenvormige kast (31 x 31mm) van roestvrij staal, goud, roodgoud  of een mix van twee materialen. De flexibele lugs van het model zorgen voor maximaal draagcomfort. Last but not least is het mogelijk om te kiezen voor lugs die verrijkt zijn met een rij fijne diamanten.Pavonina_3-Couple_Pink-Rose-Red_25cm

De Pavonina heeft het 03-02 quartz uurwerk. Dit in-house ontwikkelde uurwerk is met een hoge frequentie van 32,768 Hz receptie zeer betrouwbaar en werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van dagelijks gebruik, waaronder een waterdichtheid tot 50 meter en een batterij die 48 maanden meegaat. Het uurwerk wordt beschermd tegen magnetische velden en de invloed van moderne elektronische apparaten, maar, ook niet onbelangrijk voor de vrouw: Het brede assortiment en de diversiteit van de Pavonina laat veel ruimte voor individualiteit.

Prijs: € 13.500 – € 20.000

Meer informatie:Glashuette-Original.com