De Tag Heuer Autavia, de onder verzamelaars nog altijd populaire chronograaf uit de jaren zestig maakt dit jaar zijn comeback.

In 1933 ontwierp Heuer zijn eerste meetinstrument voor raceauto’s en vliegtuigen: de Autavia chronograaf. Drie decennia later, in 1962, ontwierp Jack Heuer, achterkleinzoon van de Heuer grondlegger de eerste Heuer chronograaf voor om de pols met draaibare ring. Dit horloge kreeg de naam Autavia.

Om tot de keus van de juiste look van de remake op deze classic te komen zijn 50.000 race- en horlogeliefhebbers gehoord. Onder de naam Autavia Cup 2016’ konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriete design. De Autavia ‘Rindt’ , vernoemd naar F1-coureur Jochen Rindt kwam daarbij als Winnaar uit de bus. Rindt was een fan van de 1962 Autavia.  Hij verongelukte tijdens de training voor de Grand Prix Formule 1 van Italië 1970, maar had al zo’n grote voorsprong opgebouwd dat hij dat jaar toch kampioen werd.  Rindt is de eerste coureur in de geschiedenis die postuum de wereldtitel veroverde.

TAG Heuer Autavia

Het vintage model weerspiegelt de jaren 60-70 waarin helden als Rindt, kerosine, tabak en adrenaline de baan beheersten.. De remake een modern horloge met een 42 mm kast – 3 mm groter dan het origineel-  waarbij trouw is gebleven aan de roots. De TAG Heuer Autavia heeft een bidirectional aluminium bezel,  is waterbestendig tot 100 meter en heeft in de subdail van de kleine seconde een klein datumvenster. De chronograaf wordt aangedreven door automatisch uurwerk Heuer-02 dat een gangreserve genereert van 80 uur.

Het opschrift ‘Heuer-02’ boven het datumvenster verwijst naar een van de belangrijkste vernieuwingen van het model: het Heuer-02 chronograaf kaliber. Dit uit 233 onderdelen bestaande kaliber heeft  een 4Hz frequentie , is slechts 6,9 mm dik.

TAG Heuer Autavia CALIBRE HEUER 02_PACKSHOT 2017 HD

Om de vintage stijl te onderstrepen heeft het horloge een old-style bruine kalfslederen band (CBE2110.FC8226 met ecru stiksels. Optioneel is een op de jaren zestig geïnspireerde 7-rijs band van staal. (Ref.  CBE2110.BA0687)

Prijzen: TAG Heuer Autavia leren band € 4.495 TAG Heuer Autavia stalen band € 4.635

Meer informatie: TagHeuer.com