Drie nieuwe Alpina-horloges die uit de schaduw stappen

Twee Alpina Startimer Pilot Automatics en een Alpiner 4 Shadow Line

De zwarte Alpina Startimer Pilot Automatic Shadow Line met bruin Superluminova

De duistere en sportief ogende Alpina Shadow Line is verder uitgebreid met de introductie van twee Alpina Startimer Pilot Automatic Shadow Line varianten plus een anti-magnetische Alpiner 4. Drie nieuwe Alpina-horloges die uit de schaduw stappen die de dominante horlogegroepen soms op de horlogewereld werpen.

Alpina was tot voor kort onderdeel van Frederique Constant – inderdaad het Zwitserse merk van het Nederlandse echtpaar Stas – en intussen zijn beide merken overgenomen door het Japanse Citizen. Alpina is van oorsprong een avontuurlijk merk met geschiedenis van toolwatches. De verschillende Alpina-horloges hebben altijd geprofiteerd van de uurwerkontwikkelingen die bij zusterbedrijf Frederique Constant werden gedaan en dat maakt een Alpina zowel interessant als gunstig geprijsd. Dat is in een segment waar verschillende Swatch Group-merken als Certina, Tissot en Hamilton opereren geen overbodige luxe.

Drie underdogs

Drie nieuwe Alpina-horloges die uit de schaduw stappen

De zwarte 44 mm Alpina Startimer Pilot Automatic Shadow Line met grijs Superluminova

Aangezien de underdog bij de meeste mensen een streepje voor heeft, zullen ook de drie nieuwe Alpina-horloges die uit de schaduw stappen, vast met enthousiasme begroet worden. De Pilot Automatic Shadow Line is een automatische chronograaf met een grote datum die nog geen 1.100 euro kost; een ongelofelijk scherpe prijs voor een dergelijk horloge. In de zwarte stalen 44 mm kast met een zwarte PVD-coating tikt het kaliber AL-525 en als extra feature heeft het horloge een exclusief voor Alpina ontwikkelde connected e-strap. De fumé wijzerplaat oogt zeer stijlrijk en klassiek en tegelijkertijd behoudt het pilotenhorloge alle gewenste functionele eigenschappen.

Even over de e-strap

De nieuwe Alpina’s worden zoals gezegd geleverd met een leren e-strap met een zwarte, fiberglas gesp. De Alpina e-strap helpt de drager om stappen, calorieën, slaap en nog veel meer bij te houden. De e-strap is een elegant sportieve band met een verborgen chip in de gesp die met de bijbehorende app, de MMT-365, kan helpen een gezondere levenstijl te realiseren. De app kan gratis worden gedownload op iOS- en Android-apparaten en functioneert met alle Alpina Horological smartwatches.

De Alpiner 4 Automatic

Drie nieuwe Alpina-horloges die uit de schaduw stappen

De anti-magnetische 44 mm Alpina Alpiner 4 Shadow Line

De 44 mm Alpiner 4 Automatic is een sporthorloges in zwart PVD-gecoat staal met een rode driehoek die de secondewijzer en de 12-uurs markering op de bi-directionele lunette siert. Het logo van Alpina 1883 is op het achterdeksel gegraveerd. Het AL-525 automatische kaliber biedt een 38-uurs gangreserve en een datumaanduiding, de stalen kast is tot 100 meter waterdicht en is bovendien anti-magnetisch en goed bestand tegen schokken.

www.alpinawatches.com