Péquignet op avontuur met Ranelagh

De Moorea is voor het Franse merk Péquignet het vlaggenschip van de collectie horloges. De nieuwste toevoeging aan de Moorea-collectie heet de Ranelagh. Dat klinkt als een avontuur van Kuifje, maar is ingegeven door een op-en-top Frans instituut, de Parijse metro. Péquignet is een merk met Franse roots en kiest dus bij voorkeur Franse namen voor zijn horloges. En wat is er Franser dan de namen van Parijse metrostations? Vandaar dat al eerder collecties verschenen, als de Trocadéro en de Odéon. Laat Ranelagh nu ook een metrostation zijn; langs lijn 9, gelegen in het welgestelde 16e arrondissement om precies te zijn.
Toch zit er ook een Engels tintje aan de naam. Het station draagt namelijk de naam van een Engelse adellijke muziekliefhebber die een muziektent op zijn landgoed bij Chelsea oprichtte, dat als voorbeeld diende voor een vergelijkbare uitspanning in het voormalige park la Muette dat in de nabijheid van het huidige metrostation in Parijs lag. Bovengronds is een bijzonder welgestelde maar wel een beetje saaie buurt te vinden, want de muziektent is allang verdwenen. Toch leeft de naam voort. Ook bij Péquignet. Overigens zijn er nog twee Ranelaghs in de wereld: een plaats in Argentinië draagt de naam, en een plaats in Ierland.

Pequignet-4800473-Moorea-Ranelagh-leren-bandDe nieuwe Ranelagh met de serienaam Elégance Gent heeft de volgende specificaties: Het uurwerk is een automatisch kaliber SII NH35 met een stop second en een gangreserve van ca. 50 uur. De kast is van roestvrij staal, deels gepolijst, deels gesatineerd, en meet 42 mm. Het saffierglas is aan beide zijden ontspiegeld en ook aan de achterzijde zit saffierglas, zodat het uurwerk goed te zien is. De kroon draagt het reliëf Fleur de Lys-logo van Péquignet. Wat de Ranelagh echt nieuw maakt is zijn blauwe wijzerplaat met sunray afwerking. Het horloge geeft de tijd aan en heeft een datum op vier uur; alle functies kunnen met de kroon worden aangepast.

De prijs: € 995

Kijk voor meer informatie op www.pequignet.com