Seiko Astron styled by Giugiaro Design

De nieuwe Astron GPS Solar Chronograaf Limited Edition die Seiko dit jaar in Bazel zal presenteren, is vormgegeven door het Italiaanse designbureau Giugiaro Design . De Astron GPS Solar Chronograaf komt in een gelimiteerde oplage van 5000 exemplaren.

SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037_leather close up dialHet sportieve avant-gardistische horloge is gebouwd voor het snelle leven van eigentijdse wereldreizigers. In de ultralichte titanium kast bevindt zich het high precision 8X82 chronograafkaliber, dat vorig jaar op de horlogebeurs Baselworld werd geïntroduceerd en dat met slechts één druk op de knop overal ter wereld de juiste tijdzone bepaalt. Het 8X82 kaliber bezit een  6-uurs-chronograaf (1/5 sec), GPS demo functie, GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing, de tijd wordt 1x per dag automatisch geüpdatet indien volledig opgeladen, de tijdzone wordt on demand gelijkgesteld, de Perpetual Calendar loopt tot februari 2100, GPS-signaal indicator, World Time functie, Daylight Saving Time functie, Power Saving functie, in-flight mode (on/off indicatie. De accuratesse bedraagt 1 seconde afwijking per 100.000 jaar.

SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037_leather lo-resEén keer per dag ontvangt een SEIKO Astron automatisch een tijdsignaal. Maar de drager kan ook zelf, met één druk op de knop, contact leggen met GPS satellieten. Op deze wijze bepaalt het horloge zijn exacte positie op aarde en zet het de wijzers met atoomklok precisie op de juiste locale tijd. Een Astron wordt gevoed door de unieke Solar wijzerplaat – die vrijwel alle vormen van licht in energie kan omzetten. Het vervangen van de batterij is niet meer nodig. Iedere SEIKO Astron GPS Solar is voorzien van een in-flight modus en een ‘Daylight Saving Time’ functie.SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037_close up dial

Giugiaro’s designelementen zijn terug te vinden op de wijzerplaat; zoals de door de Italiaanse designstudio speciaal ontworpen Arabische cijfers, en de stijlvolle kleuraccenten op de wijzerplaat. Het bijzondere achterdeksel is geïnspireerd op de kenmerkende lijnen van sportwagenvelgen en draagt de inscriptie ‘Giugiaro Design Limited Edition’ en het individuele serienummer.

SEIKO Astron Giugiaro limited editon SSE037_back lo-resDe samenwerking met Giorgetto Giugiaro dateert al van begin jaren 80 toen het merk de Italiaanse ontwerper vroeg om het Ontwerp te maken voor ’s werelds eerste analoge quartz chronograaf. Er werden daarna nog vier designs gemaakt, twee analoge en tweedigitale, die in 1983 werden gelanceerd. Tien jaar later werd het partnerschap hernieuwd met de creatie van de Macchina Sportiva collectie, in 1996.

Alle 5000 Limited Editions van de nieuwe limited edition Astron GPS Solar Chronograaf worden geleverd met een dynamisch ogende bracelet: een combinatie van zwart hardcoated titanium en witte schakels van keramiek. De extra bijgeleverde, stijlvolle krokodillen lederen band is voorzien van een passende Italiaanse touch.
De SEIKO Astron GPS Solar Chronograph by Giugiari Design is leverbaar vanaf juli en kost € 2.950.

Er worden daarnaast in Bazel nog zes nieuwe Astron-modellen gelanceerd, waarvan twee met titanium kast en krokoband, drie in roestvrij staal met keramische inzetjes en een volledig in staal.

kIjk voor meer informatie op www.seiko.com