Oris komt met Tycho Brahe Limited Edition

Tycho Brahe zult u denken? Wie is dat? Tycho Brahe, was een 16e-eeuwse Deense edelman en astronoom, die onder andere de ster (later bleek dat het om een supernova ging) Cassiopeia ontdekte in 1572. Brahe’s accurate astronomische en planetaire observaties werden geformaliseerd in het tychonische systeem, dat stelde dat de zon en de maan om de aarde draaiden, terwijl de andere planeten om de zon draaiden. Oris besloot dit jaar deze man, die zo belangrijk was voor de ontwikkeling van ons uiteindelijke wereldbeeld, te eren met een horloge dat zijn naam draagt: de Oris Tycho Brahe Limited Edition. Het horloge heeft een Pointer Moon functie, een door Oris technici in-house ontwikkelde complicatie.

01 761 7691 4085-Set LS_prs_01.tifBrahe bezocht vanaf zijn 12e of 13e (!) levensjaar de universiteit van Kopenhagen, waar hij zijn aanleg en passie voor astronomie ontdekte. Later zette hij zijn studie voort in Duitsland en Zwitserland. Brahe was bepaald niet open over zijn astronomische metingen en ontdekkingen en zijn werk werd dan ook pas na zijn dood in 1601 gepubliceerd door de Duitse astroloog en astronoom Johannes Kepler, een van de toonaangevende figuren in de 17e-eeuwse wetenschappelijke revolutie. Het tychonische systeem of geoheliocentrisme zou nog vele natuurkundigen beïnvloeden, waaronder Sir Isaac Newton, die Brahe’s observaties gebruikte bij het formuleren van zijn zwaartekrachttheorie.

01 761 7691 4085-Set LS_box.tifDe 42 mm grote roestvrijstalen Oris Tycho Brahe Limited Edition vindt zijn oorsprong in de Oris Artix familie en de kastbodem is gegraveerd met een tekening van het tychonische systeem. Het horloge is voorzien van een zeldzame complicatie – de door Oris ontwikkelde Pointer Moon. Deze geeft de fasen van de maan aan in de 29,5 dagen durende maancyclus. De speciale centrale wijzer is gericht naar een maanstandenschaal rondom de donkerblauwe wijzerplaat. Deze wijzer verspringt twee maal per dag en duidt de verschillende maanstanden accurater aan dan een traditionele maanstandendisplay.Achter deze innovatie schuilt het automatische Oris Kaliber 761, gebaseerd op Sellita SW220, met pointer moon functie en datum. De technici van Oris herbouwden het basisuurwerk om de Pointer Moon complicatie te integreren. Het eindproduct is een nuttig horloge met een mooie donkerblauwe kalfslederen band met krokoprint. Het horloge is waterdicht tot 100 meter en ook verkrijgbaar met stalen band.

De Oris Tycho Brahe Limited Edition Ref. No. 761 7691 4085 is beperkt tot een oplage van 500 stuks en wordt gepresenteerd in een fraaie houten box. Het horloge is leverbaar vanaf mei 2015.

De verkoopprijs is € 1.900,-

Kijk voor meer informatie op www.oris.ch