Omega landt met Speedmaster Grey Side of the Moon

Het ruimtevaarterfgoed van Omega, dat al een variant kende die Dark Side of the Moon heette, werd vorig jaar aangevuld met een nieuwe Speedmaster in hightech keramiek en platina: de Speedmaster “Grey Side of the Moon”. Dit nieuwe horloge heeft inmiddels zijn weg naar het grote publiek gevonden, maar werd nog niet eerder op deze site besproken. Tijd voor een update!

De Grey Side of the Moon is geïnspireerd door het maanstof dat werd meegenomen van de eerste (en laatste) stappen die ooit op de maan werden gezet. Omega is nog altijd trots op die heroïsche gebeurtenis, omdat het merk de Speedmaster om de pols van astronauten Neil Armstrong en Edwin (Buzz) Adrin had gegespt – en via de laatstgenoemde het eerste horloge op de maan werd. Het nieuwe model is gemaakt van wit keramiek dat door een innovatief proces is omgevormd tot een door-en-door zacht glanzend metaalachtig grijs. De techniek met behulp van een plasma-oven heeft Omega via zuster-merk Rado in huis gehaald, niet voor niets bevindt alle knowhow zich gewoon binnen de muren van de Swatch Group.

OMEGA Speedmaster Grey Side of the Moon_311.93.44.51.99.001_870pxHet witte materiaal van de kast wordt blootgesteld aan 20.000 graden Celsius voor een periode van drie uur. In de plasmakamer van de oven bevinden zich bijzondere gassen die pas op zulke hoge temperatuur actief worden. Hierdoor wordt het witte keramiek door en door glanzend grijs. De kast (met een doorsnede 44,25 mm.), het kastdeksel, de bezel, de kroon, de poussoirs en de gesp van dit horloge zijn allemaal van dit keramische materiaal gemaakt.  Op de achterzijde staat de naam van het horloge gegraveerd: “Grey Side of the Moon”.

De “Grey Side of the Moon” onderscheidt zich door het gebruik van Super-LumiNova op de tachymeterschaal van de geborstelde keramische bezel – ook dit is de eerste keer dat Omega Super-LumiNova op deze manier toepast. De cijfers en markeringen op de bezel zijn ingegraveerd en daarna met Super-LumiNova gevuld, zodat de drager de tachymeterschaal onder elke lichtomstandigheid kan aflezen. Het ?-symbool op de kroon is ook gevuld met Super-LumiNova.

OMEGA Speedmaster Grey Side of the Moon_311.93.44.51.99.001_nightview
De wijzerplaat van de Grey Side of the Moon is gezandstraald platina met twee geïntegreerde platina subdials die het horloge van zijn legendarische voorganger – de ‘Moonwatch’ – onderscheiden. Dat er slechts twee subdials zijn is mogelijk gemaakt doordat de 12-uurs- en de 60-minutentellers op dezelfde subdial worden getoond op 3 uur, waardoor de chronograaf intuïtief kan worden afgelezen. De wijzerplaat wordt beschermd door een boxvormig krasvast saffierglas dat dubbel ontspiegeld is.

OMEGA Speedmaster Grey Side of the Moon_311.93.44.51.99side nightDe Speedmaster “Grey Side of the Moon” wordt geleverd aan een grijzer leren band met rubber inzetjes met gaten waar de gesp in kan worden bevestigd. Aan de onderzijde van de band bevindt zich rood stiksel dat mooi matcht met de rode details in het Omega Co-Axial kaliber 9300 dat zichtbaar is door het saffierglazen kastdeksel. Deze chronograaf is uitgerust met een Si14 silicium balansveer.

Prijs: € 10.000

Kijk voor meer informatie op www.omegawatches.com