Nieuwe Cobra chronograaf in Baume & Mercier Capeland lijn

Sinds 2015 is Carroll Shelby Inc. een geprivilegieerde partner van Baume & Mercier. Baume & Mercier presenteert ook dit jaar weer een gelimiteerde editie chronografen geïnspireerd op één van de meest succesvolle Cobra’s in de geschiedenis, namelijk de CSX2128. Deze Cobra 289 Roadster werd gebouwd om de slopende ‘1963 12 Hours of Sebring’ te veroveren. Met het concurrerende nummer 15 maakte deze Cobra de droom van Carroll Shelby, Amerikaans coureur en ontwerper van auto’s, waar.

Baume et Mercier Capeland Shelby Cobra Limited Edition

Geïnspireerd op de performance van de Cobra huist de Capeland Shelby Cobra een Zwitsers automatisch uurwerk (Valjoux 7753) dat kwaliteit combineert met nauwkeurigheid. Maar performance stelt niets voor zonder een sterk uiterlijk; de 44mm gepolijste en gesatineerde stalen kast of een volledig stalen versie met een ultra-resistente zwarte ADLC coating drukt een ultieme kracht uit.

De wijzerplaat is gebaseerd op het dashboard van de historische Cobra met asymmetrische chronograaf wijzers. De wijzers reflecteren het stuur van de Cobra. Daarnaast biedt de diepzwarte wijzerplaat met de twee transparante horizontale zwarte strepen een eerbetoon aan de legendarische Cobra.

Baume et Mercier Capeland Shelby Cobra Limited Edition

De gravure “one out of 1963” op de achterdeksel van het horloge verwijst naar de gelimiteerde serie evenals het jaar van de eerste Cobra overwinning in de Amerikaanse racekampioenschappen. Als eerbetoon hieraan duidt de saffieren kristallen achterdeksel het historische nummer 15 aan van de Cobra CSX2128.

Deze  unieke Baume & Mercier chronogragen zijn beschikbaar met een zwart alligator lederen band met een gele kalfslederen rubbercoating afgewerkt met geel stiksel of een zwarte rubberen band van hetzelfde materiaal als de banden van de Cobra race auto. Beide horloges zijn voorzien van een vouwsluiting

http://www.baume-et-mercier.com/en/capeland-collection.html

Elke chronograaf van de Capeland Shelby® Cobra collectie belichaamt de kracht van de legendarische performance van de Cobra. Voor diegene die de overwinning van het uithoudingsvermogen prijzen, overtreft deze nieuwe serie alle verwachtingen.

Capeland Shelby ® Cobra 1963 € 4100
Capeland Shelby® Cobra 1963 COMPETITION (met ADLC coating) € 4400

Meer informatie: Baume-et-Mercier.com