Eza Watches keert terug met vintage duikhorloge Sealander

Eza Watches introduceert een nieuw, klassiek gelijnd horloge, de Sealander. Dit elegante duikhorloge kan een waterdruk aan van 300 meter en dit maakt het een professioneel duikhorloge. Hoewel het design is gebaseerd op de klassieke waterdichte Eza modellen heeft de Sealander ook invloeden van andere duikhorloges uit de jaren ’50. De Eza Sealander heeft een kastomvang van 41 mm en een keramische lunette. Binnen in de kast bevindt zich een automatisch uurwerk, caliber 9015, welke op zes posities is afgeregeld in Eza’s horlogeatelier in Nederland. EZA.BLUE.001

De Sealander is Eza’s eerste horloge na jaren van radiostilte. Het merk begon in 1921 in Pforzheim en is weer nieuw leven ingeblazen. De Sealander is de eerste van vele nieuwe automatische en waterdichte horloges van het merk.

Het horloge heeft zowel de looks van een dress watch als de stoerheid van een duikhorloge. Dat maakt de Sealander tot een ideale combinatie tussen stijl en robuustheid. De makers geven aan nogal wat avonden te hebben gediscussieerd over het eerste model als de rentree van Eza Watches. Zij kwamen steevast uit op een vintage geïnspireerde duiker met genoeg klasse om te dragen tijdens een bestuursvergadering, sollicitatie of eerste date.

Eza Sealander Hashtag

 

Het horloge wordt geassembleerd in Eza’s horlogeatelier in Nederland en op zes posities afgeregeld voor meer nauwkeurigheid. In de jaren ’50 werd het horlogehuis bekend door de constructie van waterdichte horlogekasten. Eza Watches heeft door de jaren heen verscheidene modellen gehad en verwierf internationale roem dankzij de betaalbare luxe horloges met kwaliteitsuurwerken. Eza produceerde zelfs eigen mechanische uurwerken zoals de HB313, de HB312 en de HB414. Het nu Rotterdamse Eza Watches is weer vol leven dankzij de bevlogenheid van Diederik van Golen en Adriaan Trampe. De heren zijn gedreven om het bedrijf weer terug te brengen naar de dynamische tijden van toen. Daarbij blijft het merk trouw aan haar oorspronkelijke kernwaardes: waterdichtheid, nauwkeurigheid, vakmanschap en stijl.

De Sealander wordt gelanceerd in februari. Prijs € 849
Meer info: Eza-watches.com