SIHH2017: Baume & Mercier Clifton (Join the) Club

De dagen wanneer sport maar twee dingen betekende, zweet en competitie, zijn voorbij! Sport gaat niet alleen over de tijd die je spendeert op het veld of op de baan. Het vieren van winst of verlies brengt een team samen. Tijd om samen inspanningen te delen, nieuwe strategieën uit te werken en persoonlijke of gezamenlijke doelen te zetten.

Baume & Mercier creëert horloges voor elk belangrijk moment in het leven. Horloges die herinneringen markeren. De Clifton collectie zal dit jaar uitbreiden met een nieuwe serie uurwerken, de Clifton Club, welke de behoefte zal vervullen van stadse, actieve en elegante mannen – estheten, ware “sportheren”. Ontworpen voor avontuur, met volledig eigentijds, verfijnd en atletisch uiterlijk, laat de Clifton Club de sportwaarden herleven. Baume & Mercier Clifton  ClubAangedreven door een Zwitsers mechanisch automatisch uurwerk met datumfunctie. Het horloge heeft een stalen kast van een goed gebalanceerde diameter van 42 mm. Met een dikte van 10,3 mm kan het discreet onder een manchet verdwijnen of zeer handig gedragen worden tijdens het sporten.Baume & Mercier Clifton  Club

Om de lijn te vervolgen van traditionele vormen in de Clifton collectie, is de Clifton Club voorzien van de gebogen bandaanzet. In dezelfde geest past de geïntegreerde kroon perfect bij de sportieve, verfijnde vorm van dit uurwerk. De kleurpatronen (zwart, wit en blauw) maken de Clifton Club een veelzijdig horloge. Een horloge voor doordeweeks en het weekend, op kantoor en op de fiets, op een zakenreis en tijdens het sporten is de Clifton Club – met een waterbestendigheid tot 100 meter – een horloge om nooit meer af te doen.

Baume & Mercier Clifton  Club
De Clifton Club wordt geïntroduceerd door vijf nieuwe modellen, met twee mogelijkheden: de gepolijste/gesatineerde roestvrijstalen kast (met zwarte of witte wijzerplaat) en een “All Road” kalfslederen band. De “All Road” kalfslederen band voorzien van zeildoekachtige stof met reliëf, is bekleed met oranje rubberen kalfsleer. Daarnaast zijn er twee versies met een gepolijste/gesatineerde roestvrijstalen kast (zwart of blauwe wijzerplaat) met een stalen band voor een meer stads uiterlijk. Tot slot is er een volledig zwarte versie, met een zwarte wijzerplaat, een roestvrijstalen kast van zwart gezandstraald ADLC (Amorphous Diamond-Like Carbon, een coating van 2-3 mm dik dat sterk en zeer resistent is tegen krassen en schokken) en een geïntegreerde zwart gevulkaniseerde rubberen band met opengewerkte delen om natuurlijke ventilatie te creëren.Baume & Mercier Clifton  Club

De opaal-afgewerkte of zon gesatineerde wijzerplaat, met een beschermende Zapon vernis om oxidatie te voorkomen, vangt het licht perfect op en optimaliseert de aflezing. De rand van de lunette is gepolijst, waar de bovenkant verticaal geborsteld is. Een stalen ADLC ring is geïntegreerd in de zwarte versie, en een stalen/aluminium ring voor het blauwe model.
De oranje accenten op de secondewijzer en wijzerplaat en Superluminova op zowel de wijzers als index geven het horloge een atletisch, speels uiterlijk waarbij de zichtbaarheid overdag als in het donker geoptimaliseerd wordt. Met zijn gepersonaliseerde dichtgeschroefde achterkant in roestvrij staal grijpt de filosofie aan van de Clifton Club, met als kenmerk het wapenschild.

De Clifton Club modellen liggen rond april/juni in de winkel
Prijzen: € 1.950 – € 2.250
Meer informatie: Baume-et-mercier.com