SIHH 2017: ‘Meet in the middle’ maat voor IWC Da Vinci Automatic

IWC Schaffhausen blijft ook in 2017 trouw aan Da Vinci, de iconische lijn uit de jaren 80. Het model met de klassieke ronde kast heeft aanvulling op de damesmodellen Da Vinci Automatic 36 en de Da Vinci Automatic Moon Phase 36 gekregen. Hierover later meer. Eerst een blik op de Da Vinci Automatic die naast het 36 mm model is uitgebracht in 40 mm unisex model.

De Da Vinci Automatic lijn maakt deel uit van een brede Da Vinci familie wiens geschiedenis terug gaat tot 1969. Opvallend familietrekje is de glanzend, ronde kast, omdat de cirkel een van de favoriete geometrische figuren van Leonardo da Vinci was. ‘Never change a winning team’, zou kunnen slaan op de eenvoudige, klassieke signatuur van de modellen, maar het luxe horlogehuis zet wel degelijk in op uitbreiding van het team door de jongste Da Vinci Automatic ook aantrekkelijk te maken van heren.

IWC Da Vinci Automatic iw356602-mood

De 2017 Da Vinci Automatic heeft een kast van 40 mm gekregen. Naast de bestaande damesmodellen van 36 mm is er nu dus een ‘meet in de middle’ maat die past om zowel de dames- als herenpols. Het horloge is naar keuze verkrijgbaar met een leikleurige wijzerplaat en roestvrij stalen armband of een verzilverde wijzerplaat en zwarte krokodillenleren band.

Da Vinci Automatic

De nieuwe 40 mm uitvoeringen van de Da Vinci Automatic heeft haar dikte van 10 mm behouden. Een subtiele wijziging is ook te vinden in de sluiting van de band. Deze heeft een pin-gesp (Ref. IW356601) of een vouwsluiting ( IW356602) aan de lederen of stalen band. De zongeborstelde wijzerplaat heeft een klein datumvenster op 6 uur. En toch ook weer niet helemaal. Het datumvenster is niet geplaats op de plaats van het cijfer 6, maar iets daarboven wat zorgt voor een beetje vreemde onderbreking. De Arabische indexe worden aangeduid door lancetvormige wijzers. Beide modellen zijn waterdicht tot 3 bar en worden aangedreven door het beproefde automatische kaliber 35111 dat een 42-uurs gangreserve genereert.Da Vinci Automatic iw356601-lifestyle detail

Referentie IW356602 beschikt over een roestvrij stalen kast en een lei-gekleurde wijzerplaat met rhodium-plated wijzers en applicaties. Het uurwerk wordt geleverd met een gepolijst RVS armband. Referentie IW356601 heeft een verzilverde wijzerplaat en vergulde wijzers en applicaties. Een blauwe secondewijzer geeft een kleurrijk contrast. De tijdloze elegantie van het horloge wordt benadrukt door een met de hand geverfd zwarte krokodillenleren band van Santoni.

Prijzen:
IWC Da Vinci Automatic IW356601 € 5.055
IWC Da Vinci Automatic IW356602 € 5.975

Meer informatie: IWC.com