Audemars Piguet

Audemars en PiguetIn 1875 in het Zwitserse dorpje Le Brassus begonnen Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet een horlogefabriek, gespecialiseerd in gecompliceerde horloges. De Manufactuur Audemars Piguet is sindsdien aanzienlijk uitgebreid, maar de hoge kwaliteitseisen, inventiviteit en passie voor horloges van de oprichters houden nog altijd stand en vormen de dagelijkse leiddraad voor het bedrijf.
Tegenwoordig is Audemars Piguet de oudste manufactuur in de Haute Horlogerie die nog altijd in handen is van de oprichters. Er zijn wereldwijd bijna 600 medewerkers in dienst, waarvan 450 op de drie locaties in Zwitserland, en er worden elk jaar meer dan 20.000 horloges gemaakt ? het bewijs voor de dynamiek, de onafhankelijke geest en oprechte creatieve durf.

Traditie, uitmuntendheid en durf zijn de drie fundamentele principes waarmee Audemars Piguet de kunst van de Haute Horlogerie voortzet. Op ieder moment in zijn geschiedenis is het bedrijf in staat gebleken avant-garde technieken over te nemen en ze in dienst te stellen van het handmatige vakmanschap, met buitengewone uurwerken als resultaat. Deze benadering heeft het bedrijf een ongekend aantal wereldprimeurs bezorgd.

De collecties:

Jules Audemars Equation of TimeDe twee Classic Collections zijn een eerbetoon aan de oprichters van de Manufacture. De Jules Audemars-collectie is te herkennen aan de ronde kast met licht bolle zijkant, terwijl de Edward Piguet modellen een rechthoekige, iets gewelfde kast hebben. Deze horloges bieden complexe mechanismen, afzonderlijk of in combinaties, zoals een chronograaf, een tourbillon, een alarm, jaarlijkse of eeuwigdurende kalenders en indicatoren voor de tijdzones of maanfasen.

Royal Oak, Royal Oak Offshore en Royal Oak Lady
Met de Royal Oak, het eerste stalen sporthorloge in het duurdere segment, dat in 1972 werd geïntroduceerd, zorgde Audemars Piguet voor een ommekeer in de bestaande conventies van de Haute Horlogerie. De geschiedenis van dit horloge duurt nog altijd voort, met nieuwe interpretaties, gebruik makend van innovatieve materialen (titanium en alacriet), en de introductie van een zeer extreme collectie, in de vorm van de Royal Oak Offshore.
In 2003 kwam Audemars Piguet met het Royal Oak Concept horloge, dat de stijl inluidt van de nieuwe generatie van deze legendarische achthoek.

Audemars Piguet Ladies MillenaryEigentijdse collectie: Millenary wordt gekenmerkt door een variatie op het ovale thema bij de herenhorloge, terwijl de Millenary Ladies modellen worden gesierd door juwelen in verschillende zettingen.

Dames collecties: van sporthorloges tot sierhorloges met juwelen, van zeer bescheiden uurwerken tot buitengewone creaties, de Manufactuur biedt meerdere collecties dameshorloges. Promesse, Deva, Danaé, Facettes, Dream en Myriade: ze hebben allen hun eigen stijl en karakter, en kunnen zowel met zakelijke kleding als bij een avondjapon worden gedragen. Audemars Piguet maakt, naast juwelen,  ook Haute Joaillerie modellen. Dit geldt met name voor de Royal Oak La Mer collectie.

De kunst van de Haute Horlogerie volgens Audemars Piguet
Al deze zeldzame horloges, waarvan sommige, zoals het opengewerkte ?Grande Complication? model, een productietijd van acht maanden hebben, zijn ontworpen door Audemars Piguet en vervaardigd in de eigen werkplaatsen.
Hoewel de Manufactuur bij de ontwikkeling en productie van de onderdelen gebruik maakt van de nieuwste technologieën, worden de decoratie, assemblage en afstelling met de hand uitgevoerd, volgens traditionele methoden. Voor Audemars Piguet moet een horloge van binnen en van buiten even mooi zijn. De zijkanten worden daarom satijngeborsteld, de platen zijn cirkelvormig gegranuleerd, de bruggen van Côtes de Genève decoratie voorzien en alle onderdelen zijn schuin afgewerkt. Het zijn juist die lange uren aan de werkbank waardoor ieder Audemars Piguet horloge een onbeschrijfelijk aura van emotie krijgt.


http://www.audemarspiguet.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Audemars Piguet

Audemars Piguet Millenary Précieuse 2009

Als toevoeging op de zeer succesvolle Millenary Précieuse collectie, presenteerde de Zwitserse manufactuur tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève afgelopen januari een nieuw model in twee stijlvolle variaties op het elegante …


Lees meer


Philippe C. Merk nieuwe CEO Audemars Piguet

De heer Merk (51) hield in het verleden verschillende belangrijke functies in de farmaceutische industrie en hoge posities in de voedingsmiddelen industrie in de Verenigde Staten, Duitsland, Azië en Zwitserland. In 2001 nam hij de …


Lees meer