Sinds de lancering in 2007 van de Audemars Piguet Millenary Précieuse collectie voor dames, geïntroduceerd als onderdeel van een Haute Joaillerie collectie, heeft het eigentijdse, ovaal gevormde horloge, een prominente positie op het gebied van de meest exclusieve dameshorloges toebedeeld gekregen.

Als toevoeging op de zeer succesvolle Millenary Précieuse collectie, presenteerde de Zwitserse manufactuur tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie in Genève afgelopen januari een nieuw model in twee stijlvolle variaties op het elegante dameshorloge met haar unieke ovale vorm. Specifiek gecreëerd om gedragen te worden bij een avondtoilet, worden de elegante nieuwe modellen gekenmerkt door twee met diamanten bezette ringen, geplaatst op een opvallende satijnen horlogeband.


De Millenary Précieuse is uitgevoerd in twee variaties, beiden met een unieke en chique uitstraling. De eerste uitvoering, gedragen met een zwart of beige satijnen horlogeband, is verkrijgbaar in 18 karaat wit of rosé goud. Puur en opmerkelijk meer bescheiden, heeft het model een geheel eigen karakter, verfraaid met een vleugje Art Deco. Getrouw aan de Millenary identiteit, is de wijzerplaat met een combinatie van Romeinse en Arabische cijfers een duidelijk aanwezig kenmerk. Het horloge is in totaal bezet met 147 diamanten van circa 1.05 karaat, welke terug te vinden zijn op de ringen, horlogekast en wijzerplaat.


Meer opzichtig is de tweede creatie met een overvloed aan diamanten en een origineel, bijna provocerend ontwerp. Het model is verkrijgbaar in 18 karaat wit of rosé goud met een zwart of beige satijnen horlogeband, en is bezet op de ringen en wijzerplaat met maar liefst 187 diamanten van circa 2.46 karaat in de vorm van luchtbelletjes. De vele bijzondere finishing touches zoals de ovale gesp, ook bezet met diamanten, maken dit zeer flamboyante horloge een stijlvolle aanwinst voor de wereld van Haute Joaillerie horloges.


Beide nieuwe Millenary Précieuse modellen zijn voorzien van het mechanische kaliber 2046 van Audemars Piguet, afgewerkt met onder meer rhodium en Côtes de Genève decoratie en zijn tot 20 meter waterdicht.


Voor meer informatie over de nieuwe Audemars Piguet Millenary Précieuse horloges zie http://www.audemarspiguet.com/.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: Audemars Piguet.