Ter ere van de eerste in Singapore ? en ?s nachts ? verreden Formule 1 Grand Prix op 28 september jl. presenteert Audemars Piguet een gelimiteerd horloge met een duidelijk sportief uiterlijk en (onzichtbaar) sportieve inhoud: de Royal Oak Offshore Singapore Grand Prix Chronograph

Het midden van de kast is gemaakt van gewalst carbon, de keuze om dit materiaal te gebruiken werd ingegeven door het gebruik ervan in de Formule 1. Gewalst carbon wordt gemaakt van carbon vezels die bij hoge temperatuur samengedrukt worden. Hierdoor ontstaat een moleculaire structuur die zorgt voor een flinke hardheid en bestendigheid maar tegelijkertijd licht van gewicht is. In het geval van het horloge zorgt het ook nog eens voor een opvallende verschijning in combinatie met de stalen lunet en bandaanzetten.
Een ander opvallende aspect aan het horloge is het gebruik van de kleur rood. De drukkers van de chronograaf, de kroon, de wijzerplaat (met Méga Tapisserie motief) en het stiksel in de band zorgen voor nog meer contrast.


AP kaliber 3126/3840Het uurwerk dat in de tot 250 stuks gelimiteerde Royal Oak Offshore Singapore Grand Prix Chronograph zit is het AP kaliber 3126. Een automaat met een gangreserve tot 60 uur en een speciale toepassing waardoor, mocht men de datum willen verzetten als het net middernacht is, geen blokkade van de datumschijf optreed. Door de AP 3840 opbouw op het uurwerk heeft het horloge ook een chronograaf functie waarmee van 1/6 van een seconde tot maximaal 12 uur gemeten kan worden. Helaas is het uurwerk niet zichbaar omdat AP heeft gekozen voor een stalen kastbodem met inscriptie “Royal Oak Offshore – Limited Edition – Singapore GP 2008”.


Audemars Piguet is geen vreemde in de motorsport. De partnerschappen met Formule 1 coureurs Rubens Barrichello en Jarno Trulli en de samenwerking met Maserati getuigen daarvan.