Ter viering van het vijfjarige partnerschap met Williams, heeft Oris een uit meerdere delen bestaande stalen kast met beweegbare bandaanzetten gemaakt voor de nieuwe Williams F1 Team Collectie. Speciaal voor de stevigere belasting en optimaal draagcomfort in een Chronograph en Day-Date uitvoering.

De horloges zijn in samenwerking met de ontwerpers van Williams gemaakt en vertonen daardoor ook duidelijk die stijl: van wijzerplaat tot band ? zelfs de oversized cijfers op 6, 9 en 12 uur zijn in het traditionele Williams blauw en wit. De tweedelige zwart/rodium  wijzerplaten zijn subtiel en ingetogen. 


De nieuwe Chronograph is gestroomlijnd en stoer met z’n gecentraliseerde chronografen-subwijzerplaten. De tachymeterlunet is speciaal bedoeld voor autosportliefhebbers zodat ze altijd de gemiddelde snelheid uit kunnen rekenen.
Het duidelijke datumvenster op 3 uur is bij de Day-Date het voornaamste focuspunt.


Beide hebben een glazen kastbodem om een blik te tonen op de mechanische ?motor? van de 100 meter waterdichte horloges. Afgewerkt met de rubberen banden die aan de scharnierende bandaanzetten zeer soepele dragen doen de horloges de slogan van Oris eer aan: The Intelligent Choice.


De nieuwe modellen zijn al in de winkel verkrijgbaar. De Day-Date heeft een adviesprijs van ? 950,-, de Chronograph kost ? 1.780,-.