Sommige mensen beschouwen de term ?classic? per abuis als synoniem voor monotoon. Ze zullen dit idee moeten bijstellen bij het zien van de nieuwe Ladies? Jules Audemars collection van Audemars Piguet. Deze wit- en roségouden modellen combineren een geringe afmeting, gemoderniseerde wijzerplaten en moiré satijnen bandjes. Geïnspireerde horloges voor vrouwen met gevoel voor de mooiere dingen in het leven welke nooit uit de mode raken.

Klik hier voor een uitvergroting van de foto.

De 29 mm kleine kasten van de collectie passen perfect, zelfs op de meer tengere pols. De wijzerplaten zijn verkrijgbaar met witte of parelmoeren achtergrond en tonen een urenindexering met Romeinse cijfers. Het midden van de wijzerplaat is versierd met een spiraalvormig flinqué of diamant-pavé motief. De kleine seconde bij de 6 voegt een hint van majesteitelijkheid toe aan het gehele visuele effect.

Tegenwoordig gaat de interesse van vrouwen bij horloges niet alleen meer uit naar de buitenkant maar ook naar de raffinesse van een mechanisch uurwerk. De Ladies? Jules Audemars collection onderscheid zichzelf door het exclusieve, en met de hand op te winden kaliber 3090 uurwerk met een gangreserve van 48 uur. Als men door de saffierglazen achterkant van het horloge naar het uurwerk kijkt kan men de kwaliteit van de afwerking en het tikken van het uurwerk bewonderen.
Het plezier een horloge te bezitten met zoveel technische expertise wordt alleen nog maar vergroot door het feit dat het is geplaatst in een fijne kleine kast.