Rubens Barichello krijgt vandaag, ter gelegenheid van het rijden van zijn 257ste Formule 1 Grand Prix, een Unieke Audemars Piguet ?Royal Oak Offshore Ruben Barichello? chronograaf.

In het Turkse Instanbul zal Rubens Barichello vandaag (vanaf startplek 12) voor de 257ste keer van start gaan bij een Grand Prix waarmee hij het record van aantal gereden Grand Prix?, dat Riccardo Patrese 14 jaar geleden op 256 zette, verbreekt. Ter gelegenheid van deze prestatie heeft Audemars Piguet een speciale en unieke uitvoering gemaakt van het al bestaande model Rubens Barichello?Royal Oak Offshore Ruben Barichello?, met op de achterdeksel de inscriptie ?R. Barrichello ? 257 ? New Grand Prix Record?, het logo van de Braziliaan en de naam van het horloge.

Rubens Barichello heeft gedurende zijn carriere als Formule 1 coureur verschillende succes gevierd. Zo eindigde hij 5 keer in de top 5 van het eindklassement van het wereldkampioenschap waarvan hij twee keer (2002 en 2004) vice-wereldkampioen was. Hij behaalde in totaal 510 klassementspunten, stond 13 keer op pole position en was 9 keer winnaar van een Grand Prix.