De Ferrari Chronograph Pink Gold die door Officine Panerai voor Ferrari is gemaakt heeft veel weg van de klassieke raceauto?s uit Maranello met een uurwerk dat doet denken aan de eerste 12-cilinder motoren, ontworpen door Enzo Ferrari. Dat is ook niet voor niets. Bij de start van de samenwerking tussen Ferrari en Panerai was het niet de bedoeling deze af te doen door bestaande modellen van Panerai te nemen en daar een logo van Ferrari op te plakken. Men wilde eigen ontwerpen die het gevoel en design van Ferrari overbrengen en is daar ook uitstekend in geslaagd.

Dit model, de FER00024, of Ferrari Chronograph Pink Gold, bezit een mooi vormgegeven rosé gouden koets en een prachtige, klassieke motor. De vierkante kast met afgeronde hoeken heeft de aërodynamische vormgeving en rondingen van menig klassieke Ferrari. De geschroefde drukkers en kroon hebben een vierkante grille gravure die aan de ene kant de grip verbeteren en aan de andere kant stilistisch refereren aan bepaalde aspecten van Ferrari?s. De kroon is daarnaast voorzien van een bajonetsluiting waardoor het logo van Ferrari, de ?Prancing Horse? (het steigerende paard) altijd in verticale positie staat. De kast meet 45 mm en is waterdicht tot 100 meter.
De wijzerplaat is in vintage stijl vormgegeven met een matzwarte achtergrond, een tachymeterschaal aan de buitenrand en een minutenschaal aan de binnenrand. De minutenschaal kan ook als schaal voor de centrale chrono-seconde worden gebruikt. De kleine (gewone) secondeaanduiding is terug te vinden op 9 uur en de chrono-minuten op 3 uur. Zowel de wijzerplaat als het uurwerk kunnen door ontspiegeld saffier glas worden bekeken.

Panerai kaliber OP XXVIII gebaseerd Minerva uurwerkHet prachtige Panerai kaliber OP XXVIII uurwerk is gebaseerd op het kaliber 13-20 uurwerk van Minerva, een manufactuur die sinds kort, net als Panerai, deel uit maakt van de Richemont Group. Minerva leverde al in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw uurwerken voor enkele van de tijdmeetinstrumenten van Panerai. De Minerva uurwerken zijn door de horlogemakers van Panerai uit elkaar genomen en opnieuw afgewerkt, gepolijst en bijgewerkt. Voordat ze weer in elkaar werden gezet voegden ze o.a. zwanenhalsregulering, Incablock® anti-shock systeem en een Glucydur® balans toe. Met vergulde bruggen en tot spiegels gepolijst pallen zijn de uurwerken een nieuw leven ingeblazen.

Ferrari Chronograph Pink Gold is in een oplage van 50 stuks gemaakt.