Borsalino, bij uitstek bekend om haar hoeden, viert het 150 jarig bestaan met de introductie van de eerst horlogelijn. Trouw aan de traditie en charme, hebben de horloges van Borsalino veel raakpunten met de hoeden.

De ontwikkeling en distributie van de horloges is door Borsalino uitbesteed aan Sclock, een eveneens Italiaans bedrijf dat al bekend is door de merken Officina del Tempo en Spazio24. Sclock assembleert de horloges van begin tot einde in Italië, iets waar Borsalino zelf ook veel waarde aan hecht.

De eerste collectie straalt een duidelijke voorliefde voor vintage horloges uit en bestaat uit 19 modellen in 2 kastvormen: een ronde en een ovale vorm. De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten staal en zijn gemaakt met een CNC machine. De bij verschillende modellen verschillende kleuren wijzerplaten met opgelegde cijfers en/of indexeringen zijn te zien door het saffieren glaasje. In de kast huist een ultra dun Zwitsers quartz uurwerk, sommige met en sommige zonder datumaanduiding.

De horloges hebben een bandje wat in het midden is voorzien van een laag gevlochten stro, hetzelfde stro dat gebuikt wordt voor de legendarische Panama hoeden van Borsalino. Ook zijn er alligator bandjes verkrijgbaar. De verpakking heeft de vorm van een ouderwetse hoedendoos.

Of de horloges in Nederland te krijgen zullen zijn is nog niet bekend.