Tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie van 19 tot en met 24 januari 2009 zal Audemars Piguet met een aantal nieuwtjes komen. Deze nieuwtjes bevinden zich onder andere in de Millenary Précieuse en Jules Audemars collecties. Horloge.info kreeg van Audemars Piguet een sneak preview.

Om te beginnen neemt een nieuwkomer plaats in de classic collections van Audemars Piguet: de Jules Audemars selfwinding chronograph, het eerste horloge in deze collectie met een automatisch chronografen uurwerk. Het ontwerp grijpt sterk terug op de jaren 20 van de vorige eeuw, onder anderen door het type cijfers en indexering, de vorm van de wijzers en de kleinere subwijzerplaatjes. Deze details geven het horloge met een diameter van 41 millimeter een discreet vintage uiterlijk.


Het kaliber AP 3124/3841 uurwerk bestaat uit 400 onderdelen waarvan 59 lagerstenen (jewels) en heeft een gangreserve van zo?n 60 uur. Het uurwerk en de gouden rotor, die is voorzien van prachtige decoraties en het familiewapen van Audemars Piguet, zijn zichtbaar door een saffieren glaasje. De Jules Audemars selfwinding chronograph is verkrijgbaar in witgoud met eierschaalkleurige plaat of roségoud met witte plaat.


Het nieuws over de Millenary Précieuse collectie is dat deze zal worden uitgebreid met horloges om ?s avonds te dragen. De ovale kast van de Millenary is gebleven maar is bij de nieuwe modellen voorzien van met edelstenen bezette ringen waaronder een satijnen band loopt. In de horloges huist het mechanische caliber 2046 van Audemars Piguet.


De horloges zijn in verschillende kleuren goud verkrijgbaar met keuze uit verschillende wijzerplaten, hoeveelheden diamanten op de plaat en rond en op de ringen. Het ringenaspect komt ook terug in een magnifieke collectie nieuwe juwelen die de nieuwe avondhorloges uit de Millenary Précieuse collectie van Audemars Piguet completeren.