Audemars Piguet eert Michael Schumacher met Laptimer horloge

Eind 2010 kwam coureur en Audemars Piguet-ambassadeur Michael Schumacher bij het horlogemerk uit Le Brassus met een simpele vraag: zou het mogelijk zijn om een mechanisch horloge te maken dat specifiek voor gebruik in de racesport geschikt was, en dat een lange serie van rondetijden kon meten en opslaan? Dat leek een simpele vraag. Pas nu komt Audemars Piguet met het horloge dat aan Schumachers wensen voldoet.

Audemars Piguet_Royal-Oak-Laptimer-Schumacher-_ROCLT_SDT_PR(CMYK)Al meteen zei Schumacher erbij dat het horloge niet in de cockpit hoefde te worden gebruikt, maar dat hij vanaf de zijkant van het veld wilde kunnen meten welke tijden er werden gereden door bijvoorbeeld de jonge coureurs die hij onder zijn hoede had, of metingen wilde doen om de prestaties van een raceauto te laten verhogen door het technische team.

Audemars Piguet_Royal-Oak-Laptimer-Schumacher-_ROCLT_2_PR(CMYK)Na vijf jaar is het Zwitserse merk erin geslaagd om een horloge te ontwikkelen dat voldoet aan die branche-specifieke behoefte om tijden te meten en meerdere series opeenvolgende rondtijden te kunnen vergelijken. Deze taak werd tot dan toe uitgevoerd door twee of meer stopwatches die in serie geschakeld waren. AP eert hiermee de beste Formule 1-coureur ooit, die in 2013 een ernstig ski-ongeluk kreeg, en nog altijd aan het revalideren is na lange tijd in coma te hebben gelegen. De nieuwe Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher is het eerste luxe-horloge met twee laptimer systemen op een enkele chronograaf, die ieder een onafhankelijk ‘geheugen’ hebben.

Audemars Piguet_Royal-Oak-Laptimer-Schumacher--ROCLT_3_PR(CMYK)Het is overigens de tweede Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher die de naam van de coureur draagt, de eerste was de Royal Oak Offshore Chronograph Michael Schumacher uit 2012 die hij hielp ontwikkelen en die in een gelimiteerde editie uitkwam van 1.000 stuks in titanium, 500 in roségoud en 100 in platina. Deze Laptimer is nog in de conceptfase, dus een prijs is nog niet bekend. Wel kun je hier een filmpje over het horloge en Michael Schumacher zien.

Audemars Piguet_Royal-Oak-Laptimer-Schumacher