Junghans levert horloge voor film De Surprise

Al meer dan 150 jaar staat Junghans voor mooie, kwalitatief hoogstaande horloges. Het Duitse merk ontwerpt en fabriceert uurwerken op traditionele wijze. Toch zit het ‘merk op leeftijd’ niet achterovergeleund, het blijft vernieuwen. In dat kader past ook de deelname aan de nieuwe kaskraker van Oscar-winnaar Mike van Diem. De Surprise, de romantische komedie van de Nederlandse regisseur, draait sinds 21 mei in de Nederlandse bioscopen.filmposter

De hoofdrollen in de film zijn voor Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. In de film wordt multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne (Georgina Verbaan). Het leven lijkt hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk… De trailer zie je hier.
Een derde hoofdrol is weggelegd voor de Junghans Meister Telemeter, ref. 027/3381.44. Het horloge werd voor het eerst in de jaren 30 van de vorige eeuw gemaakt en verder verbeterd in de jaren 60.

Junghans-Surprise-Meister-TelemeterVandaag de dag is het een elegant horloge met een mooie retro-touch. De wijzerplaat van het gekozen model is matzwart, met gedrukte cijfers en wijzers die voorzien zijn van een milieuvriendelijk oplichtend materiaal. Het glas is gebogen en gehard Plexiglas met Sicralan coating, zoals dat in de jaren 30 werd gemaakt. De kast meet 40,8 mm, zodat ook mannen met een smalle pols of zelfs vrouwen het horloge met gemak kunnen dragen. Hij is gemaakt van roestvrij staal, net als de band. Binnenin tikt het automatisch mechanische Junghans-kaliber J880.3, dat een stopwatch functie heeft, maar ook een telemeter en een tachymeter. In de film wordt overigens een versie met lederen band gebruikt, maar die is helaas in Nederland niet verkrijgbaar.

Junghans-Surprise-Meister-Telemeter-backPrijs: €2195,-

Kijk voor meer informatie op www.junghans.de