Belgisch horloge huis Raidillon knipoogt naar Mexico met Maya chronograaf

De Belgische horlogemaker Raidillon trok naar Mexico voor de inspiratie voor zijn nieuwste chronograaf. Het land op het Zuid-Amerikaanse continent heeft naast een passie voor horloge ook een voorliefde voor  oude racewagens en hun talloze klassieke rally’s. Reden genoeg om een horloge te ontwerpen met de naam Maya, dat de oude cultuur uit Mexico eert.Raidillon_Maya_Chronograaf_42_C1013_21De naam Raidillon verwijst naar een gevaarlijke bocht op het race-circuit van Spa-Francorchamps in België. Aangezien het merk zijn inspiratie vindt in de wereld van het racen is die naam dus niet zo gek gekozen. Elk horloge is van Zwitserse makelij, maar wordt in België ontworpen. Daarnaast is het getal 55 symbolisch voor Raidillon, het is het maximum aantal voertuigen dat in het verleden mee mocht doen aan sommige races. Elk model wordt dus in een gelimiteerde oplage van 55 stuks gemaakt, genummerd van 0 tot 55. Nummer 13 wordt om bijgelovige redenen weggelaten.

De Mexicaanse cultuur gaf de inspiratie voor de nieuwe Maya-chronograaf. Kukulkan, een Maya-godheid in de vorm van een gevederde slang en tevens indrukwekkend symbool van deze cultuur, gaf de aanzet voor het nieuwe model uit de Raidillon collectie, dat nu in een gelimiteerde oplage van 55 stuks wordt uitgebracht. Een zwarte wijzerplaat en slangenschubben vormen het decor. Drie tellers en indicatoren met verschillende maten en afmetingen doen denken aan het dashboard van een oude wagen, net als het oranje van de kleine wijzers. De puntjes en balkjes op de horlogering beelden de nummering van 1 tot 10 van de oude Maya-beschaving uit. Het nummer 55 staat zoals steeds op 11 uur en laat nog voldoende plaats op de wijzerplaat voor de vermelding ‘designed in Belgium’ op 12 uur. Het brons van de uurmarkeringen en de omtrek van de tellers verleent de chronograaf een nobele uitstraling.

Raidillon_Maya_chronograaf_42_C10_163 3Het chronograaf-uurwerk in de Maya chronograaf is van Zwitserse makelij en automatisch. Het kaliber Valjoux 7750 is zichtbaar aan de achterzijde en het horloge heeft een Raidillon-balans in de vorm van een stuur. De kast is van roestvrij staal en meet 42 mm. De bodem is vastgezet met 7 schroeven. De schroefkroon is gegraveerd/geslagen met een nummer x/55.

De Belgische horlogemaker let op elk detail. Deze keer wijkt hij af van het klassieke sportmodel met perforaties en introduceert een volle polsband in wild (natuurlijk) pythonleer met sierstiksels in dezelfde kleurschakering, waardoor de prachtige schubben van dit majestueuze materiaal nog beter uitkomen.De stiksels zijn met de hand gestikt in België en de vouw/vlindersluiting is gegraveerd met het Raidillon-logo. Waterdichtheid: 10 ATM.

Prijs: € 2.990

Kijk voor meer informatie op www.raidillon.com