Dat niet alle vrouwen een traditiegetrouw dameshorloge aan hun pols wensen, heeft Audemars Piguet goed begrepen. Eén van de nieuwe modellen waar het gerenommeerde huis dit jaar mee uitpakt, is de Lady Royal Oak Chronograph Carbon; een koolstof sporthorloge met vrouwelijke glans.

Het ontwerp weerspiegelt onmiskenbaar de persoonlijkheid van het bedrijf dat al eind 19e eeuw succes boekte door vastberadenheid, verbeelding en discipline. In 1875 sloegen de heren Audemars en Piguet de handen in elkaar en dit resulteerde al snel in een bloeiende samenwerking. Audemars Piguet verloor nooit de tijdsgeest uit het oog en bleef in de loop van de 20e eeuw nieuwe mechanismen produceren. Begin jaren 1970 gooit het huis tradities in de horlogemakelij omver met de Royal Oak, het eerste high-end sporthorloge, volledig uit staal vervaardigd en herkenbaar aan de achthoekige bezel met 8 zeshoekige schroeven en geïntegreerde armband uit staal. Het model betekende een ware revolutie in de wereld van horlogefabrikanten. Deze opmerkelijke pionier is de inspiratiebron geweest voor varianten van andere merken. Maar ?nothing like the real deal?; Audemars Piguet heeft zelf enkele variaties van het model ontworpen en één ervan is een staalhard horloge vervaardigd uit koolstof.


klik aan voor een vergrotingDe achthoekige kast is voor de damesuitvoering vervaardigd uit gesmeed koolstof; een ultralicht en hoogresistent materiaal, bestaande uit koolstofelementen onder hoge temperatuur samengeperst. De grondstof geeft het horloge een natuurgetrouwe antraciet kleur. Accenten van zwart en rood geven de kast een ultratrendy uiterlijk, maar kers op de taart zijn de edelste stukjes koolstof waarmee de ceramische lunet bezet is: diamanten! Deze steentjes zijn een dame haar beste vriend, en gezet op een stoer, sportief horloge dat een natuurlijke zachte kleur uitdraagt, kan dit horloge de omschrijving ?sport habillé? met zich meekrijgen; een klokje dat zich leent zowel tijdens de vergadering als later op de dag in de sportclub. De horlogeband van hoogwaardig rubber en een ?rubbercoated? kroon, passen naadloos bij het ontwerp van de kast.


Lady Royal Oak Chronograph Carbon van Audemars PiguetEen dameshorloge met zoveel uitstraling, kan niet anders dan ook functioneel zijn. Fluorescente cijfers en wijzers maken uitstekende leesbaarheid mogelijk op elk moment van de dag. Een automatisch uurwerk is het kloppend hart van dit bijzondere horloge. Prestigieuze mechanismen gevat in innovatieve modellen, maar immer gebouwd op de kunde van traditionele horlogemakelij, is de sleutelzin tot de creaties van Audemars Piguet. De Lady Royal Oak Chronograph Carbon is een schoolvoorbeeld van de reeds meer dan 130 jaar onverschrokken durf van deze horlogemaker.


Het quasi onverwoestbare materiaal waarmee de Lady Royal Oak Chronograph Carbon in zijn unieke vorm gegoten is, maken het een absolute must-have. Met zijn assertieve formaat (de kast is 37mm) en in het natuurgetrouwe ?zachte? zwart is dit een horloge voor vrouwen met dito karakter en uitstraling; bijzonder, opvallend en krachtig. 


De prijs van de Audemars Piguet Lady Royal Oak Chronograph Carbon is op aanvraag bij importeur Bagijn verkrijgbaar: 020 470 08 91.


© tekst Horloge.info – door Mylène Koppyn