In 1972 zorgde Audemars Piguet tijdens Baselworld voor een opzienbarende presentatie. Het huis kwam als eerste met een luxe horloge uitgevoerd in staal dat was gevormd, gepolijst en versierd alsof het edelmetaal was. Dit eerste luxe roestvrijstalen horloge was de Royal Oak. Audemars Piguet zorgde voor een revolutie, en de rest is geschiedenis. Dit jaar zet Audemars Piguet een van zijn populairste modellen, de Royal Oak Perpetual Calendar, opnieuw in als baanbreker. Ditmaal door het horloge en de band van het automatische horloge uit te voeren in ‘revival’ 18 karaat geelgoud.

ROYAL-OAK-perpetuel Audemars Piquet

De datum,- maand-, en dagaanduiding van de perpetual zijn gepositioneerd op een wijzerplaat die indrukwekkend is gedecoreerd met driedimensionale gravures met daartussen heel subtiel de minuutindexen. Gouden, lichtgevende Romeinse uurindexen, acht stuks, zijn geplaatst tussen de kwartieraanduidingen in. De schrikkeljaarindicatie, overigens een innovatie van Audemars Piguet die voor het eerst in 1955 werd geïntroduceerd, staat centraal op de 12. Op 6 uur vinden we de uiterst precieze maankalender. De indicator vraagt slechts eens in 125 jaar en 317 dagen een minuscule correctie. De weken van het jaar worden weergegeven op de binnenring.

ROYAL-OAK-perpetuel Audemars Piquet

De Royal Oak Perpetual maakt gebruik van het nieuwe kaliber 5134 dat volledig zichtbaar is dankzij de saffierglazen behuizing. Kaliber 5134 is de opvolger van kaliber 2120, met het verschil dat de 5124 is aangepast aan de grotere kast van de New Royal Oak, deze meet namelijk 41 mm. Het horloge is waterdicht tot 20 meter. Prijs op aanvraag

Meer informatie: Audemarspiguet.com