Fly me tot the moon! Raymond Weil ontwerpt limited Sinatra horloge

Frank Sinatra overleed in 1998, maar als dat niet was gebeurd zou de in 1915 als Francis Albert Sinatra geboren ‘Golden Voice’ op 12 december van dit jaar honderd jaar geworden zijn. Als onderdeel van ‘100 jaar Sinatra’ heeft het Zwitserse huis Raymond Weil, in een gelimiteerde oplage van 1212 stuks, het horloge Maestro Frank Sinatra aan de Maestro collectie toegevoegd.

Raymond Weil_maestro_Sinatra horloge

I’ve got you under my skin. Net als één van Sinatra’s songs heeft het Maestro Frank Sinatra horloge een klassieke uitstraling, maar schuilt er onder het oppervlak meer.

De roestvrijstalen kast van 39,5 mm herbergt een mechanisch uurwerk met automatische opwinding en een gangreserve van 38 uur.

De wijzerplaat is uitgevoerd in zilver waarop de kleur blauw als referentie aan Ol’ Blue Eyes prachtig is verwerkt. Raymond Weil, dat veel affiniteit met muziek en kunst heeft, heeft helder blauw gebruikt als kleur voor de indexen en de drie wijzers (uur-minuten-seconden). Ook het datumvenster op drie uur heeft een blauw randje gekregen. In de kroon van het horloge is het RW logo verwerkt. Draaien we het horloge, geleverd met zwart leren band, om dan wordt de doorzichtige behuizing zichtbaar. Deze geeft een schitterend kijkje in het hart van het uurwerk, maar heeft ook een speciaal Sinatra insigne meegekregen met daarin de naam van de maestro en een iconisch kenmerk van Sinatra; de deukhoed.

Achterkant Raymond Weil maestro_Sinatra horloge

Aan de voorkant van het horloge is nog een opvallend detail te zien. Elk uur wordt aangeven met een enkele Romeinse index, alleen voor de 12 is kozen voor het complete getal, ook weer uitgevoerd in helder blauw. De 12 staat in dit geval symbool voor 12 december, Sinatra’s  geboortedag.

Het speciale horloge is ook te winnen. Via een speciale site kunnen deelnemers ‘I did it my way’ tot 12 december kans maken op Sinatra prijzen en dus ook het Maestro Frank Sinatra Limited horloge.

Verkoopprijs van het horloge: €1.325

Meer infomatie: Raymond-weil.com