Over vrijwel al het nieuws dat de afgelopen week van de SIHH 2012* kwam, is wereldwijd enthousiast geschreven. Maar de introductie van een heruitgave van de Audemars Piguet Royal Oak ?Jumbo?, ter viering van de 40ste verjaardag van het Royal Oak model, lijkt het favoriete onderwerp onder horlogeliefhebbers en ?kenners op het internet.

De Audemars Piguet Royal Oak Jumbo – Extra-Thin is dan ook een wonderbaarlijk mooi horloge, dat maar heel weinig afwijkt van het originele ontwerp van de vorig jaar november overleden legende Gérald Genta, dat in 1972 voor het eerst op de markt kwam. Toen werd er ook al veel over het horloge gesproken, vanwege het voor die tijd onconventionele design, de geïntegreerde stalen band, de afmeting én de prijs (hoog voor een stalen horloge). Desondanks is de Royal Oak sindsdien uitgegroeid tot het emblematische model van Audemars Piguet ? zonder twijfel een model dat van levensbelang is geweest voor het Zwitserse merk.


Audemars Piguet Royal Oak Jumbo - Extra-Thin


De overeenkomsten van deze ode met het origineel zijn legio: het totale design en de 39 millimeter diameter van de kast, de blauwe kleur en het (weer) kleinere tegelmotief van de wijzerplaat en de positionering van het AP logo op 6 uur. Ook het kaliber 2121 uurwerk zou hetzelfde zijn als in 1972 ? hoewel daar twijfel over bestaat. Opvallend nieuw aan het horloge is de platheid van de kast: met slechts 8,1 millimeter voldoet het aan de moderne trend van extra platte horloges, ingezet door de voorkeuren van de steeds belangrijkere Aziatische markt.


De Audemars Piguet Royal Oak Jumbo – Extra-Thin (ref 15202) komt in de loop van 2012 op de markt in staal en in goud. Kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op Horloge.info/Audemars-Piguet en bezoek AudemarsPiguet.com.


* SIHH = Salon International de la Haute Horlogerie, van 16 t/m 20 januari 2012 in Genève, waar de merken A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, JeanRichard, Girard Perregaux, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren, Richard Mille, Roger Dubuis, Vacheron Constantin en Van Cleef & Arpels hun nieuwe modellen voor 2012 presenteren.