Glycine

voormalig hoofdkantoor GlycineIn 1914 startte Eugène Meylan zijn eigen horloge productie onderneming in Bienne, Zwitserland. Zijn eerste faam verwierf hij met het produceren van automatische uurwerken van klein formaat, speciaal voor dameshorloges. Deze extra fijne precisie uurwerken waren bijzonder geliefd wij de welgestelden en Glycine groeide uit tot een van de toonaangevende uurwerkproducenten van die tijd.

Glycine stond als een van de eerste participanten al op de Basel beurs van 1938 en heeft sindsdien niet één keer verstek hoeven laten gaan op het jaarlijkse evenement.

een vintage Airman - foto copyright Tomas OstermannIn de jaren na de oorlog stortte het bedrijf zich met overgave op de wereld van het vliegen en baarde in 1953 opzien met een uitzonderlijk groot horloge met 24-uurs aanduiding; de geboorte van de Airman. Luchtvaart nam geleidelijk toe en daarmee het reizen. De Glycine Airman ging de hele wereld over met piloten en hun reizigers. Tot op de dag van vandaag is de Airman serie het meest kenmerkend voor de Glycine collectie en nog altijd weet Glycine nieuwe innovaties voor 24-uurs tijdsmeting te ontwikkelen waaraan de Airman nog altijd  zijn toppositie dankt.

In de jaren tachtig was de wereld veranderd, quartz horloges voerde de boventoon. Tijdens deze jaren hervond Glycine zich met het produceren van robuuste quartz horloges die in de Benelux bijzonder goed ontvangen werden. Een model, genaamd de Tjalk werd zelfs speciaal ontworpen voor deze regio.

Airman 7 Plaza Mayor TitaniumSinds de jaren 90 is het mechanische uurwerk weer bezig de markt te heroveren en daarmee worden grotere horloges weer mode. Glycine speelt daar met haar historisch grote modellen succesvol op in en ontwikkeld een horlogelijn die het hele spectrum omvat. Van 37mm tot 44 of 46mm zijn er modellen in alle series. Met 53mm zijn de Airman 7 en Airman Plaza Mayor zelfs nog een maatje groter.

Tegenwoordig genieten automatische horloges van Zwitserse makelij weer de volle aandacht en Glycine produceert weer volop automatische uurwerken gebaseerd op kwalitatieve hoogwaardige ETA en Valjoux uurwerken. Deze worden vervolgens gevat in uitgesproken vooruitstrevende design behuizingen die allen een eigen verhaal hebben waarvan een paar voorbeelden:

De Airman series gaat voornamelijk over 24-uurs aanduiding. Geschikt voor wereldreizigers die contact moeten houden met – tot wel 4 – verschillende tijdszones.

De Incusore serie is ontwikkeld in de militaire traditie van het Italiaanse leger. Incusore betekent inbreken, penetreren. De modellen richten zich op nachtelijke operaties en zijn dus zeer helder afleesbaar door de rijke toepassing van Superluminova op wijzerplaat en wijzers.

Lagunare Chronometer L.E.De Lagunare is speciaal ontwikkeld voor duikers. Robuuste en solide ontwerpen met tot wel 300 meter waterdichte kasten die vaak kleurrijk zijn afgewerkt voor een heldere afleesbaarheid.

De Combat serie is een serie modellen gemaakt volgens de militaire traditie; sterk en accuraat in iedere omstandigheid, een echt value for money serie. Maar altijd van uitzonderlijke kwaliteit.

Vooruitkijkend houdt Glycine zich geheel aan haar kernwaarde INNOVATIE ? TECHNOLOGIE – TRADITIE en niet zonder de lessen uit het verleden te vergeten om vooral toegankelijk geprijsde producten van de hoogste kwaliteit te  blijven ontwikkelen.


De Nederlandse importeur van Glycine is Triple J.


http://www.glycine-watch.ch/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Glycine

Glycine Incursore 44mm – Back to the Roots

De Glycine Incursore is in de afgelopen 12 jaar regelmatig doorontwikkeld, zoals in de Incursore met gangreserve aanduiding. Met de nieuwe modellen gaat Glycine weer terug naar de roots van het model, met vanzelfsprekend een …


Lees meer


Glycine Airman: Base 22 en boek

Glycine Airman Base 22Zoals de naam als doet vermoeden is de Base 22 een basis uitvoering van de Airman ? puur Airman, zonder verdere fratsen. Optisch en qua afmeting doet het horloge denken aan de …


Lees meer


Glycine in Basel: Airman forever!

De Airman Double 24 09 herken je op grote afstand als Airman, maar de functionaliteiten gaan in dit model nog wat verder dan in het verleden. Het horloge met 24-uurs aanduiding beschikt over de mogelijkheid …


Lees meer


Glycine in Rotterdam

Liefhebbers van Glycine en/of mechanische horloges zijn 14 t/m 16 november vanaf 12 uur van harte welkom. Zer010 is een kleding, schoenen, sieraden en horlogewinkel waar ook gegeten en gedronken kan worden, een kapper zit …


Lees meer


Glycine gokt weer op zwart

Incursore Black Jack Automatic ChronographDe nieuwe chronograaf heeft veel overeenkomsten met de Black Jack handopwinder, welke een paar maanden geleden werd gelanceerd. Het nieuwe horloge heeft echter een automatisch ETA/Valjoux 7750 uurwerk. Op de index …


Lees meer