Glycine?s nieuwe Incursore modellen gaan terug naar waar het populaire model eens begon. Toen het model 12 jaar geleden door Glycine werd gepresenteerd was het met de (voor toen extreem grote) 44 millimeter brede kast een voorloper van hedendaagse XXL horloges. Het qua design eenvoudige en qua complicaties simpele horloge werd in Italië meteen een doorslaand succes dat zich al snel verspreide naar andere landen.

De Glycine Incursore is in de afgelopen 12 jaar regelmatig doorontwikkeld, zoals in de Incursore met gangreserve aanduiding. Met de nieuwe modellen gaat Glycine weer terug naar de roots van het model, met vanzelfsprekend een versie met met de hand op te winden uurwerk. Het model Incursore II 44mm Manual (referentie 3901) heeft qua gesatineerde stalen kast en diameter dezelfde trekken als het origineel. Ook de wijzerplaat is verkrijgbaar in de ?standaard? uitvoering met Arabische cijfers of in de ?Lux? versie met half Romeinse en half Arabische cijfers. Wel nieuw is het gebruik van het Unitas 6498 uurwerk ? dat door de zichtbodem kan worden bekeken en waardoor de secondewijzer op 6 uur te vinden is ? en het gebruik van gebold en ontspiegeld mineraal glas. De winkelverkoopprijs met lederen band is ongeveer ? 675,- en met een stalen band ? 750,-.


Glycine Incursore III Automatic - klik aan voor een groter beeld van de gestructureerde wijzerplaatDe nieuwe Incursore met automatisch uurwerk, de Incursore III 44mm Automatic (referentie 3900), komt in een hele range van variëteiten. Zo kan de kast gekozen worden in gesatineerd of geborsteld staal, zijn er versies met gewone en Lux wijzerplaat en wijzerplaatkleuren zwart alsook zwart met een structuur, aubergine en donkerblauw. De wijzerplaatvariant met structuur zorgt voor een elegant effect waarbij de aanblik en de kleur lijkt te veranderen bij verschillende lichtinval. De Glycine Incursore III 44mm Automatic heeft een ETA 2824-2 uurwerk dat achter de zichtbodem te bekijken is. Op het horloge bevindt zich gebold en ontspiegeld mineraal glas. Net als bij de Manual is de Automatic met lederen band ongeveer ? 675,- en met een stalen band ? 750,-.


Zie voor meer nieuws over Glycine ook Horloge.info/Glycine.