Glycine zonder Airman is als een horlogeliefhebber zonder horloge? ondenkbaar! De onderneming uit het Zwitserse Biel maakt al ruim 55 jaar modellen van het legendarische wereldtijdenhorloge en komt daarom ook in 2009 met twee nieuwe modellen: de Airman Double 24 09 en de Airman 7 DLC Golden Rim.

De Airman Double 24 09 herken je op grote afstand als Airman, maar de functionaliteiten gaan in dit model nog wat verder dan in het verleden. Het horloge met 24-uurs aanduiding beschikt over de mogelijkheid 4 verschillende tijdzones in te stellen. Om te beginnen via de normale wijzers vanuit het centrum van de plaat, waar zich ook de tweede tijdzoneaanduiding via de rode GMT wijzer bevindt. De derde en vierde tijdzone zijn via de interne en externe lunetten in te stellen. De interne lunet kan worden bediend via de kroon op 4 uur, op 8 uur zit het blokkeringssysteem voor de externe lunet.


De Airman Double 24 is 44 mm breed, waterdicht tot 200 meter en zal in een gelimiteerde oplage van 300 stuks worden gemaakt met keuze uit een gele of oranje 24-uurs schaal op de wijzerplaat. De richtprijs is CHF 3.200,-.


Glycine Airman 7 DLC Golden RimDe Airman 7 is niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk het grote uithangbord van Glycine. Het vliegeniershorloge met drie onafhankelijke uurwerken meet (zonder de kronen) 53 mm! De nieuwste uitvoering van de Airman 7 is de DLC Golden Rim, waarin een aantal hoogwaardige materialen verwerkt zijn zoals titanium (voor de kast), saffierglas (zowel boven- als onderop) en DLC (Diamond Like Carbon als extra beschermende laag op de kast) en goud (voor de lunet). De lunet is een grote 18 karaat roodgouden ring die fraai contrasteert met de rest van het horloge.


Op de grote wijzerplaat zijn 3 subwijzerplaten te vinden die gezamenlijk 4 tijdzones kunnen weergeven. De Airman 7 DLC Golden Rim zal in een oplage van 10 stuks gemaakt worden en gaat ongeveer CHF 8.800,- kosten.