Altus Uhren Holding A ? een vorige week door Stephan Lack en Marc Köller in Zwitserland opgerichte investeringsmaatschappij ? neem per 1 april 2011 het in 1914 opgerichte Glycine over. Opvallend is dat Glycine en toenmalig horlogemerk Altus in het verleden ook al eens samen onder één eigenaar door het leven gingen en Glycine de merknaam Altus nog jaren heeft gebruikt. Zelfs nu heeft Glycine nog een model genaamd Altus in de collectie (zie foto), er lijkt dus sprake te zijn van een hereniging.

Het lijkt er op dat de gekozen naam voor het op 15 maart 2011 opgerichte Altus niet uit de lucht is komen vallen. In 1950 kocht Charles Hertig het horlogemerk Altus en in 1953 voegde hij daar Glycine aan toe. Het bedrijf ging zelfs een tijd door het leven als Glycine & Altus SA. Stephan Lack zal in ider geval per 1 juni 2011 als CEO van Glycine gaan optreden, nadat hij de afgelopen jaren in Azië de introductie van een paar Zwitserse horlogemerken heeft begeleid. Stephan LackZijn investeringsbedrijf Altus koopt Glycine van Katherina Brechbühler, die de afgelopen 20 jaar (samen met haar vorig jaar overleden vader Hans) de touwtjes in handen had bij het traditierijke merk. Katherina zal bij Glycine in dienst treden en zich verder bezighouden met het creatieve proces binnen het bedrijf, waar zij in het verleden o.a. verantwoordelijk was voor het succesvol herintroduceren van de beroemde Glycine Airman.


Nog een aardig weetje over Glycine is dat het merk sinds de allereerste editie van Baselworld in 1938 onafgebroken op de beurs vertegenwoordigd is. Ook tijdens Baselworld 2011, dat donderdag de deuren opent, is het bedrijf aanwezig. Zie voor meer nieuws en informatie over Glycine Horloge.info/Glycine en Glycine-Watch.ch.