De Bentley GT en GT Racing waren al twee opvallende modellen binnen de Breitling for Bentley series, vanwege de compactere afmeting. In de nieuwe ICE uitvoering vallen ze nu ook op door een geheel afwijkende look: COOL. De ?Ice White? wijzerplaten en dito rubberen banden ogen origineel en geraffineerd, terwijl ook het doel van de samenwerking met de autofabrikant niet verloren gaat.

De sportieve GT ICE en GT ICE Racing Bentley horloges zijn met een kastdiameter van ?slechts?45 millimeter geschikt voor veel meer polsen dan de gangbare Breitling for Bentley modellen. In die compactere kast zit een ijs-witte wijzerplaat met rond omrande tellers, waardoor deze doen denken aan de dashboards van Grand Tourers van het automerk Bentley. Ook de tweezijdig draaibare en geribbelde bezel, die gebruikt kan worden om de variabele tachometerschaal te bedienen, doet denken aan de grill en drukknoppen van de Britse autofabrikant.


Het stalen chassis van de GT ICE chronograaf is geheel gepolijst afgewerkt, terwijl de GT Racing ICE een afwisselend geborstelde en gepolijste kast heeft. Ook is de achterklep van de Racing voorzien van een medaillon met het silhouet van een Bentley Continental GT; de belichaming van kracht en elegantie waarmee het de kern van de Grand Tourer traditie raakt.


Breitling for Bentley GT ICE Racing


Beide horloges zijn voorzien van het automatische Breitling kaliber 13B chronografen uurwerk, dat ook de dag en datum aanduidt en chronometer gecertificeerd is. Boven de wijzerplaat bevindt zich tweezijdig ontspiegeld saffier glas. De horloges kosten ? 5.960,-. Voor meer nieuws en informatie over Breitling zie Horloge.info/Breitling en www.breitling.com.