De nieuwe Airman met een diameter van 42 millimeter werd lang verwacht door Glycine fans en kenners. En nu is het wachten dan eindelijk voorbij: de Airman Special II met 24-uurs aanduiding is daar.

Het ontwerp van de nieuwe Airman Special II grijpt terug op de begintijden toen Glycine haar eerste horloges met wereld tijdzones aanduiding ontwikkelde. Veel Glycine kenners zijn zeer op deze eerste Airman horloges gesteld: functionele horloges zonder tierelantijnen en toegevoegde functies ? horloges voor puristen.
?We hebben het idee dat we tegenover deze fans een verplichting hebben, we hebben de Airman Special II dan ook speciaal voor hen ontwikkeld?zegt Katherina Brechbühler, CEO van Glycine Watch. Het model met 24-uurs tijdaanduiding en twee tijdzones heeft een diameter van 42 millimeter, een bescheiden afmeting voor een Glycine.

De wijzers en draaiende lunette zijn gebaseerd op originele Airman horloges. Boven de datum in het saffierglas zit een vergrootglaasje voor betere afleesbaarheid. De wijzerplaat met bovenaan 12 uur en onderaan 24 uur is afwijken. ?Het is meestal andersom, maar deze positionering komt overeen met de stand van de zon. ?s Middags staat de zon op haar hoogste punt, met middernacht op haar laagste,? legt Brechbühler uit. Aan de achterkant van het horloge kan men door het saffier glas de met Côtes de Genève en Airman gravure gedecoreerde rotor van het ETA 2893-2 uurwerk zien. De Airman Special II verschijnt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks.

Richtprijs: CHF 2.000,- (ongeveer ? 1.250,-).