Tijdens Baselworld presenteerde Glycine een aantal nieuwe modellen, onder andere voor de beroemde lijn Airman horloges. Een daarvan is de nieuwe Airman Base 22, een klassieke uitvoering van het legendarische horloge, in drie verschillende uitvoeringen. Daarnaast was er de presentatie van het boek ?Glycine Airman ? a 24 hour timeline of flight?, waarin de geschiedenis van de Airman wordt verteld. Auteur van het boek is de Nederlandse verzamelaar André Stikkers.

Glycine Airman Base 22
Zoals de naam als doet vermoeden is de Base 22 een basis uitvoering van de Airman ? puur Airman, zonder verdere fratsen. Optisch en qua afmeting doet het horloge denken aan de eerste Airman uit 1953, vooral in de uitvoering met witte wijzerplaat. Ook in detail zijn er originele aspecten in de nieuwe Base 22 verwerkt, zoals de gaas-structuur op de kroon.


Glycine Airman Base 22 GA-Version - klik aan voor een grotere afbeeldingDe Airman Base komt in drie uitvoeringen op de markt: als puur 24 uurs horloge (de urenwijzer gaat eens in de 24 uur rond) met tweede tijdzone, als GMT versie met drie tijdzones en een ?Frequent Flyer” GMT uitvoering genaamd GA-Version. De GA-Version (GA staat niet voor Glycine Airman, maar voor de initialen van de bedenker van dit model, een voormalig piloot) is voor mensen die vaker in andere tijdzones zijn dan in de thuis-tijdzone. Bij dit model is de beter afleesbare hoofd-urenwijzer de wijzer die separaat kan worden verzet, zonder het uurwerk te stoppen. De thuistijd wordt aangegeven door de secundaire urenwijzer.


De Glycine Airman Base 22 horloges hebben allen een automatisch ETA 2893-2 uurwerk in een 42 millimeter brede stalen kast. Boven de wijzerplaat, die beschikbaar is in zwart of wit/zilver, zit saffierglas terwijl de zichtbodem van mineraal glas is. De Base 22 met twee tijdzones kost met een lederen band ? 1.230,- en met een stalen band ? 1.300,-. De verkoopprijs van de GMT en GA-Version is nog niet bekend. Verwacht wordt dat de Base 22 modellen in juni in de winkels zullen liggen.


Glycine Airman ? a 24 hour timeline of flight
Glycine Airman ? a 24 hour timeline of flightEen klassiek model als de Base 22 ? met de looks van een van de eerste Airman horloges uit 1953 ? is een mooi bruggetje naar het boek ?Glycine Airman ? a 24 hour timeline of flight?, dat geschreven is door de Nederlandse verzamelaar van 24 uurs horloges en Glycine Airman, André Stikkers. Stikkers onderhoudt al jaren websites over zijn passies: www.24hourwatch.info, met informatie over 24 uurs horloges van allerlei merken, en www.glycineairman.info over Glycine Airman horloges in het bijzonder.


Hoewel het boek een eigen initiatief is van André Stikkers, heeft hij vanzelfsprekend medewerking van Glycine gekregen bij de samenstelling ervan. Het resultaat, een 132 pagina?s dik boek in de Engels taal, bestrijkt de hele geschiedenis van de Glycine Airman ? van 1953 tot nu. In het boek is naast de geschiedenis een overzicht te vinden van alle generaties Airmans, met zeer gedetailleerde informatie per horloge. Het boek is een must-have voor elke Glycine Airman fan en liefhebber van vliegeniershorloges, maar is ook zeer interessant voor liefhebbers van horloges in het algemeen. Het boek kost ? 25,-.


Neem voor mee informatie over de beschikbaarheid van de Base 22 horloges contact met Glycine-importeur Triple J. Het boek van André Stikkers is verkrijgbaar via de website van Glycine.