Fransman Emile Pequignet slaagde er in relatief korte tijd in een wereldmerk te scheppen met zijn exclusieve lijn horloges en bijhorende sieraden. Zijn liefde voor paarden weerspiegelt zich in de ontwerpen die vaak gebaseerd zijn op hoefijzers. Maar Pequignet heeft ook bijzondere collecties dameshorloges in zeer uiteenlopende modellen. Eén van die collecties is de ?Cameleone?. En om die laatste is het ons te doen.

Model Cameleone is een strak doch ultravrouwelijk horloge. De kast is verkrijgbaar in twee afmetingen: 32 x 29mm en 28 x 25mm, en met een breedte die gelijk is aan de horlogeband, is dit verworden tot een zeer gestileerd dameshorloge. Opvallend is dat de zwarte lederen band doorloopt onder de rechthoekige vorm van de kast, waarin vervolgens de ronde wijzerplaat, van amper 1cm in diameter, vervat is. Pequignet CameleoneDeze is al even sober, bezet met 4 diamanten en verder geen uuraanduidingen, wat het parelmoer extra mooi tot haar recht laat komen. Diamanten sieren de ring met een zetting mogelijk tot 1,1mm dankzij een gepatenteerd ambachtelijk proces genaamd ?au pointer?.


Pequignet beschikt eveneens over een patent op de horlogeband waarvan het verwisselen mogelijk word gemaakt door slechts één enkele druk op de kroon. Een schitterende uitvinding want welke dame houdt nu van gefriemel met gereedschap? Boven- en onderzijde van de stalen kast en de plaats waar de kroon zit, worden op hun beurt ook nog eens gesierd door diamanten. Het ontwerp van dit horloge zit qua eenvoud zo goed in elkaar, dat het best een flinke dosis edelstenen kan verdragen; 157 om precies te zijn. Onder al dit moois huist een kwartsuurwerk, van Zwitserse makelij; ETA welteverstaan.


Pequignet Cameleone set - klik aan voor een grote afbeeldingMaar dit mooie verhaal is nog niet uit? Pequignet staat ook bekend om de sieraden die bij de horloges passen. Wat model Cameleone zo bijzonder maakt is de soberheid die de term ?hedendaags? oproept, maar juist de strakke vormgeving van de collectie zucht zachtjes ?Art Deco?. Modernisme en hedendaags design gaan immers hand in hand, en dat is hier heel duidelijk. Het halssnoer en bijpassende oorbellen zijn opvallend hedendaags van vormgeving. Twee ringen vervoegen de set, waarvan één in het bijzonder met het strakke, hoge design en zetting over de ganse breedte beelden oproept van gegoede dames uit het Interbellum.


Maar goed, het gaat hier nog altijd over horloges, en om daar op terug te komen; de Cameleone van Pequignet is een bijzonder stijlvol horloge dat aan iedere damespols past en aldus haar naam niet gestolen heeft. Niet te modern, niet te klassiek, maar paradoxaal als het mag klinken; tijdloos. Gewoon bijzonder mooi! Zie voor meer informatie en verkooppunten www.pequignet.com.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn