Voortbordurend op de Incursore Power Reserve uit 2006 komt Glycine met de Incursore Power Reserve DLC, een sportief ogend horloge met gangreserveaanduiding en een coating van DLC. DLC staat voor Diamond-Like-Carbon, een materiaal dat vele malen sterker is dan staal. Door het aanbrengen van een laag DLC is de gesatineerd stalen kast goed beschermd tegen oppervlakkige krasjes.

De gangreserveaanduiding op de positie van de 6 geeft een indicatie van in hoeverre het uurwerk is opgewonden. Met een gangreserve van 48 uur kan het horloge rustig een dagje blijven liggen, en omdat het uurwerk automatisch is hoeft het slechts gedragen te worden om de meter weer te doen stijgen. Glycine heeft in dit horloge gekozen voor de nieuwe uurwerklijn van ETA, de Valgranges. Deze uurwerken zijn ontworpen met grote horloges in het achterhooft. Het uurwerk heeft een flinke diameter van 37,2 mm, iets wat een horloge met een diameter van 46 mm met zichtbodem goed kan gebruiken.


Het horloge heeft zowel voor als achter saffierglas, een geschroefde kroon en is mede daardoor waterdicht tot 100 meter. Gemaakt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks, is het vanaf begin november verkrijgbaar voor een adviesprijs van  ? 1.950,-.