De introductie van het silicium balanswiel markeert Omega?s 160e verjaardag. Een geschiedenis van innovatief horloge maken, vol technische hoogtepunten en vindingen die belangrijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het mechanische uurwerk. Met het silicium balanswiel vervolgt OMEGA de weg naar perfectie. Het balanswiel debuteert in OMEGA?s ?De Ville Hour Vision Annual Calendar? en ?Seamaster Aqua Terra Ladies?.

Silicium gaat een belangrijke rol spelen in de horloge-industrie. De eigenschappen van dit element bieden het uurwerk, en daarmee de precisie van een horloge, belangrijke voordelen. Het is bijvoorbeeld ongevoelig voor magnetische invloeden, waardoor de accuratesse beter is. Silicium is bestand tegen schokken en wrijvingsslijtage en maakt het mogelijk om de geometrie van het balanswiel beter af te stemmen.


OMEGA?s silicium balanswiel debuteert in de nieuwe De Ville Hour Vision Annual Calendar en in de nieuwe Seamaster Aqua Terra Ladies. Horloges met dit siliciumonderdeel zijn herkenbaar aan de ingetogen ?Si 14? inscriptie op de balansarm en op de achterzijde van de horlogekast. Si 14 verwijst naar de wetenschappelijke beschrijving voor het element. Met De Ville Hour Vision Annual Calendar, Seamaster AquaTerra, OMEGA?s Co-Axiale technologie, de jaarkalender complicatie en het silicium balanswiel zet OMEGA de nieuwe standaard op het gebeid van mechanisch horloge maken.