Breguet

Abraham-Louis BreguetSinds de oprichting in 1775 heeft het merk Breguet er nauwkeurig over gewaakt dat de waarden die werden ingegeven door de oprichter en geniale uitvinder Abraham-Louis Breguet behouden bleven, met name schoonheid, elegantie, zuivere lijnen en beheersing van de ?Grandes Complications? (Grote Complicaties), waaronder met name de Tourbillon.


Terwijl veel merken aanspraak maken op een geschiedenis of op zoek gaan naar hun verleden, verpersoonlijkt Breguet meer dan ooit de Europese kunst en cultuur en beschikt het zonder twijfel over de mooiste historische schatten ? maar vooral over de mooiste geschiedenis ? waarvan een horlogemerk kan dromen.


A.-L. Breguet: doorslaggevende uitvindingen
tourbillon van BreguetAls absolute referentie inzake ?Haute Horlogerie? behoort het merk Breguet in de ruimere zin tot cultureel erfgoed, een unieke positie die te danken is aan de inventieve geest van zijn oprichter, A.-L. Breguet (1747-1823) en aan de meester-horlogemakers van vandaag.
A.-L. Breguet werd geboren in Neuchâtel. Tijdens zijn verblijf in Parijs deed hij een aantal belangrijke en gevarieerde uitvindingen. A.-L. Breguet, die tegelijk alle domeinen van de horlogerie bestreek, begon zijn loopbaan met een reeks meesterlijke zetten: de uitvinding van het automatische horloge genaamd ?Perpétuelle?, de uitvinding van de “ressort-timbre” voor de repetitiehorloges, vervolgens de uitvinding van de ?pare-chute?, het eerste antischoksysteem. De Tourbillon symboliseert zonder enige twijfel het genie van Breguet. Op 26 juni 1801 kreeg A.-L. Breguet van het Franse Ministerie voor Binnenlandse Zaken een octrooi voor dit nieuwe type regelaar.


Respect voor de antieke waarden en moderniteit
Breguet uit de Classiques collectieHet merk Breguet blijft aanwezig in de geest van een kennerspubliek, maar ook van een zeer groot publiek dat weet dat wie een Breguet bezit, iets uitzonderlijks in handen heeft. De identiteit en de filosofie komen tot uiting via het dynamisme, de voortdurende innovatie en de tijdloze esthetiek van de horloges. De zuivere lijnen en unieke Breguet-kenmerken blijven de liefhebbers van het merk bekoren. Een van de meest kostbare kenmerken blijft de fijne, manuele guillochage. De bekende Breguet-wijzers, een uitvinding uit 1783, in blauwstaal en afgewerkt met “pomme évidée”, en de elegantie van de geribbelde kast zijn ook bij de meeste modellen terug te vinden.


De Breguet-collectie
De ?Classiques? uit de Breguet-collectie vertegenwoordigen de ideale voorstelling van de tijd: leesbaar, nauwkeurig en met een zuivere esthetiek. Zowel de uiterst platte modellen ? met handmatig of automatisch opwindmechanisme ? als de ?Complications? volgen allemaal trouw de technische regels, de horlogekunst en de traditionele waarden van het merk Breguet.


Breguet uit de Marine collectieDe lijn ?Marine? is gebaseerd op de traditionele waarden die Breguet overbrengt, maar met een hedendaagse interpretatie, waardoor modernere, jongere en meer comfortabele tijdsinstrumenten ontstaan. De Marine-horloges zijn telgen van de familie uurwerken die door A.-L. Breguet werden ontwikkeld voor de Franse Koninklijke Marine. Ze zijn ontworpen om te beantwoorden aan de hedendaagse eisen.


Of het nu rond is of in een andere vorm, een horloge van Breguet is altijd van bij de eerste oogopslag herkenbaar. De ?Héritage? modellen in de gewelfde ?tonvorm? zijn daarvan het bewijs. Dit gamma maakt niet alleen deel uit van een klassiek repertorium met een design van de 21ste eeuw, het is ook een voorbeeld van technisch meesterschap. De ingenieurs, ambachtslui en horlogemakers van het merk stonden voor een ware uitdaging: welving geven aan de kast van een Breguet en de kostbare geguillocheerde wijzerplaat. De perfect gewelfde kast van de Héritage-lijn benadrukt de elegante cannelure en het delicate design van de sluitingen van de armband.


Breguet uit de Type XX collectieDe chronografen Type XX werden in de jaren 50 ontworpen voor de Franse marine luchtvaartdienst. Ze werden opgenomen in de Breguet-collectie in een eigentijdse burgerlijke versie, met een mechanisch uurwerk met automatische opwinding. Hun sportieve stijl en hun sterke persoonlijkheid hebben vanaf het begin een veeleisend publiek veroverd dat op zoek gaat naar een zuiver, origineel en technisch product. De Type XX is uitgerust met de fameuze “fly-back”-functie die specifiek is voor de luchtvaart en is verkrijgbaar in de versies “Aéronavale” en “Transatlantique”, met datum.


Lijn ?Reine de Naples?: Breguet ontwierp voor een koningin het eerste polshorloge. Wat was er natuurlijker dan de vrouw te blijven bedienen? De horloges van Breguet hebben Brguet uit de Reine de Naples collectiebekende cliëntes verleid en gefascineerd, onder wie Marie-Antoinette, koningin van Frankrijk, de markiezin van Condorcet en keizerin Joséphine. De lijn Reine de Naples, die geïnspireerd is op het eerste polshorloge dat A.-L. Breguet ontwierp voor Caroline Murat, is een perfect symbool van verfijning en precisie, een waarborg voor vrouwelijkheid en een volwaardig juweel.


De lijn ?Tradition? van Breguet nodigt uit tot reizen; door de tijd en verder dan de tijd. Ze vormt een levendig eerbetoon aan de nagedachtenis van het merk. De tijdsinstrumenten, die geïnspireerd zijn op de mythische “montres de souscription” ontworpen door A.-L. Breguet, zijn tegelijk het symbool van een terugkeer naar de bron en de visie van een merk dat zich richt naar de toekomst. De zuivere esthetiek toont de Complications op een Breguet uit de Tradition collectieaanzicht dat traditie en avant-gardisme op elegante wijze met elkaar verzoent. De manuele afwerking, die trouw blijft aan de ambachtelijke makelij van twee eeuwen geleden, sublimeert de kleinste onderdeeltjes van de uurwerken. Als een subtiele uitdrukking van de zuiverheid en de complexiteit van de tijd is de lijn Tradition hiervan ontegenzeggelijk de zuiverste belichaming.


Breguet in de Swatch Group
Sedert de opname van Breguet in de Swatch Group in september 1999 en onder impuls van Nicolas G. Hayek, kon het merk gebruik maken van de industriële sterkte van een groep die de knowhow van de ambachtelijke haute horlogerie handhaaft. De Swatch Group heeft bevestigd dat het het merk Breguet een emotionele dimensie wil bieden, terwijl het gebruik kan maken van nog meer middelen.


Nicolas G. Hayek met de "Marie Antoinette" van BreguetEr werden grote investeringen gedaan in de  Vallée de Joux, niet alleen om de traditie van eenvoud en ?Haute Technologie? te bewaren, maar ook om ze verder te ontwikkelen. Zo heeft de nieuwe Manufacture Breguet haar deuren geopend in 2003. De horloges van Breguet worden namelijk vervaardigd in de  Vallée de Joux, de wieg van de ?Haute Horlogerie?.
De nadruk werd gelegd op de ontwikkeling van de productiemiddelen. Dankzij nieuwe uitrustingen en infrastructuren, gesofisticeerde machines en het engagement van hooggekwalificeerde horlogemakers kan Breguet voldoen aan een steeds toenemende vraag.


Museum en archieven van Breguet: een link tussen verleden en toekomst
Op 14 september 2000 opende Breguet het ?Musée Breguet?, in de winkel gelegen aan de Place Vendôme 20 in Parijs. Dit museum bestaat uit een permanente tentoonstelling van meer dan 80 vintage modellen. Breguet wil vandaag het uitzonderlijke erfgoed van het merk opnieuw samenstellen en samenbrengen op één enkele plaats.
 
Door de aankoop van een Breguet-horloge hebt u de uitzonderlijke mogelijkheid om uw naam te laten noteren in de archieven die wij sedert het einde van de 18de eeuw bijhouden. Zo bestendigt u een traditie die ons zeer dierbaar is; ze werd in het leven geroepen door onze oprichter A.-L. Breguet en onderstreept het belang dat wij hechten aan elk van onze cliënten. Als u over een Breguet-horloge beschikt, kunt u uw naam laten optekenen naast die van Winston Churchill, Napoleon of  Marie-Antoinette?


http://www.breguet.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Breguet

Breguet Marine 5547 in titanium

De Breguet Marine vaart uit

Vorig jaar toonde Breguet de Marine Équation Marchante 5887, een zeer gecompliceerd horloge voorzien van onder andere een tourbillon en eeuwigdurende kalender. Behalve het gecompliceerde uurwerk viel ook de geheel nieuw vormgeven kast op. En …


Lees meer


Breguet Classique 7145 Chow-Chow

Breguet viert Chinees Nieuwjaar met een limited edition: de Breguet Classique 7145 Chow-Chow. Chow-chow omdat het jaar 2018 het jaar van de hond is en de chow-chow bij uitstek een Chinees ras.     Volledig in stijl van …


Lees meer


Breguet Classique Grande Complication 7639

Dit unieke horloge laat letterlijk van zich horen dankzij de zogenaamde ?minute repeater? functie. Auditief de tijd kunnen waarnemen, stamt uit een verleden zonder overdaad aan kunstmatige verlichting. Tot op de dag van vandaag staat …


Lees meer


Horloges van Breguet op Paleis Het Loo

De internationaal beroemde horlogemanufaktuur Breguet werd opgericht in 1775 te Parijs door de uitvinder A.-L. Breguet (1747-1823) en staat al ruim twee eeuwen voor schoonheid, elegantie en creativiteit. Breguet introduceerde onder meer het automatische horloge …


Lees meer