Basel Preview: Dameshorloge Breguet Classique Phase de Lune Dame

Breguet heeft alvast één van haar mooiste dameshorloges in de schijnwerpers gezet als sneak preview op Baselworld. Met de Classique Phase de Lune Dame 9088 voegt Breguet wederom een luxe horloge met klassieke, en daarmee tijdloze elegantie aan haar collectie toe.

Breguet zal de Classique Phase de Lune Dame in acht variaties uitbrengen; met en zonder edelstenen, in een wit- en roségouden uitvoering en met diverse variaties voor de wijzerplaat. Het horloge dat centraal staat in de Breguet Baselworld sneak preview is uitgevoerd in witgoud (9088BB/29/964 DD00). Het bezel en de lugs zijn verrijkt met in totaal 66 briljantgeslepen diamanten. (1,04 ct)

Breguet Classique Phase de Lune Dame

De kast van het horloge is 30 mm en heeft een prachtig gecanneleerde rand meegekregen. Uiteraard is de maanfase indicator op 6 uur een blikvanger, maar dat geldt ook voor de wijzerplaat zelf. Deze is uitgevoerd in wit ‘grand feu’ email. Bij deze techniek wordt het glazuur aangebracht op massief goud en bij hoge – grand feu –temperatuur van 800 tot 860 graden gesmolten. De gedetailleerde Arabische indexen zijn vormgegeven in ‘Breguet cijfers’. Deze naam is een verwijzing naar Abraham-Louis Breguet, de oprichter van het horlogehuis. Deze ontwierp in 1783 een ring van kleine sterren en, wat hij noemde, gestileerde fleurs-de-lys voor de vijf minuten. De centraal geplaatste wijzers zijn gemaakt van ‘blued steel’ en zijn in de punten opengewerkt. Ook deze vorm is een classic uit het Breguet verleden. De inmiddels beroemde opengewerkte Breguet wijzers werden eveneens voor het eerst als signatuur verwerkt in 1783.

Breguet Classique Phase de Lune Dame_detail maanfase

De Classique Phase de Lune Dame heeft als hart het automatische mechanische Breguet kaliber 537L. Het uurwerk heeft een gangreserve van 45 uur. Het horloge is spatwaterbestendig en wordt geleverd met lederen band. De verkoopprijs wordt bij de release in 2016 vrijgegeven.

Meer informatie: Breguet.com