Robuuste Casio smartwatch WSD-F10 met USA Military Standard Specificaties

Tough toys for boys! Casio brengt een smartwatch waarbij verbonden zijn met je smartphone en real time informatie ontvangen terwijl je extreme prestaties levert tijdens outdoor activiteiten samengaat.

De Casio smartwach met de naam WSD-F10 Smart Outdoor Watch is slim, robuust, draagt comfortabel en voldoet aan de Amerikaanse Military Standard Specificaties.

De WSD-F10 Smart Outdoor Watch – leverbaar in vier kleuren – is een horloge plus informatieverstrekker voor om de pols. De bedieningsknoppen rechts op de kast zijn groot en zijn voorzien van antislipmateriaal zodat ze ook gemakkelijk te bedienen zijn met handschoenen. De band is gemaakt van zacht urethaan dat comfortabel blijft aanvoelen, ook wanneer je het horloge lang achtereen draagt. De smartwacht is voorzien van een audio-microfoon en waterdicht tot 50 meter, wat het horloge geschikt maakt voor dagelijks gebruik, spatwater en regen.

Watch_Red_pressImage

De kast heeft een afmeting van 61,7 × 56,4 × 15,7 mm en weegt rond de 93 gram. De wijzerplaat van het horloge is voorzien van een dual layer display met monochroom en kleur LCD’s. Gebruikers kunnen meetgegevens en apps aflezen in kleur, maar ook kiezen voor een zuinige zwart-wit modus, wat de powerreserve met een maand verlengd. Wanneer de apps enige tijd niet gebruikt zijn schakelt het horloge automatisch over op deze spaarmodus.

Multi_Dials_pressImage

De WSD-F10 Smart Outdoor Watch heeft USA Military standard specifications. Dit  wil zeggen dat het horloge (lab) testen op robuustheid heeft doorstaan. De USA militaire standaard MIL-STD-810 wordt uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Defensie aan apparatuur die bestand moet zijn tegen werking in het veld. Mobiele computers, dus ook een smartwatch die de certificering willen verkrijgen moeten onder bepaalde milieu-gerelateerde omstandigheden kunnen werken voor een levensduur van 3 tot 5 jaar zonder dat ze uitvallen. Getest wordt op blootstelling aan schokken en trillingen, op de mate van bereikbaarheid van de sensoren in buitengebied, op blootstelling aan vocht, stof en zand, de invloed van zonlicht, temperatuurwisselingen, druk en ijsafzetting. Hoewel speciaal ontwikkeld voor militaire toepassingen, wordt de standaard vaak gebruikt voor commerciële producten.

Watch_Green_pressImage

Het horloge maakt verbinding met de Casio Moment Setter. Gebruikers ontvangen via de app informatie op basis van vooraf vastgestelde voorwaarden zoals snelheid, afstand, tijd van de zonsopgang en zelfs wanneer vis geneigd is het meest actief te zijn in je favoriete vis locatie. Aangedreven door Android Wear zijn daarnaast diverse apps beschikbaar en ondersteunt de WSD-F10 diverse Google applicaties waaronder Gmail, Google voice search, Google Maps en Google Fit.

Wie in Nederland zo’n robuuste Casio smartwatch om de pols wil zal moeten uitwijken naar levering van over de grens. Het horloge is vanaf eind maart leverbaar in Japan en vanaf eind april in Noord Amerika. Verkoopprijs: $500

Meer informatie: wsd.casio.com