Breguet presenteert een rosé gouden uitvoering van het emblematische Type XXII model, dat tot nu toe alleen in staal verkrijgbaar was. In het horloge huist het automatische Breguet kaliber 589F uurwerk met een frequentie van 10 Hertz (72.000 vibraties per uur), waardoor het uurwerk buitengewoon nauwkeurig te reguleren is.

Door het extreem hoge tikgetal kan Breguet in het Type XXII horloge de rode chronograaf secondewijzer in 30 seconden laten roteren, waardoor een veel preciezere afleesbaarheid van de geklokte tijd is bereikt. Ook de chronograaf minuten worden door een centrale wijzer aangeduid, die dezelfde, in 30 stappen verdeelde schaal gebruikt als de seconden (rood voor de eerste 30 en wit voor de tweede 30 seconden/minuten). De chronograaf heeft daarnaast een flyback functie, waardoor bij het nul stellen de secondewijzer meteen weer van start kan gaan.


Breguet Type XXII 3880: 10 Hertz chronograaf in Rosé Goud


Op 6 uur beschikt de Breguet Type XXII over een tweede tijdzone aanduiding met daarin een datumvenster. Op 3 uur vertoont het horloge een 24 uurs indicator, waarmee de drager weet of het in de tweede tijdzone dag of nacht is. De 18 karaat rosé gouden kast meet 44 millimeter en is waterdicht tot 100 meter. Kijk op Horloge.info/Breguet en Breguet.com voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse horlogemerk.