Twee ravissante duikhorloges hebben de Alpina-collecties mogen verrijken; een supervrouwelijk model én een unisex exemplaar. Eén voor hem en dus twee voor haar?

Alpina is altijd al geassocieerd geweest met hen die grenzen durven te verleggen; avonturiers, vliegeniers en pioniers. Voor zij die het leven als één groot avontuur omarmen, creëert het merk al sinds 1883 horloges van uitmuntende kwaliteit. Voor hen die de mysterieuze wereld onder de zeespiegel durven te verkennen, stelt Alpina nu met trots de Alpina Diver Midsize Collection voor; twee sublieme horlogemodellen die bovendien voldoen aan  de eisen van de ervaren duiker.


Alpina Midsize Diver met parelmoeren wijzerplaat en diamanten


Het dameshorloge schittert door een wijzerplaat van wit parelmoer, bezet met acht diamanten. Grote, witte en lichtgevende uuraanduidingen markeren duidelijk 12, 6 en 9 uur, terwijl de datum goed leesbaar is ter hoogte van 3 uur. Alpina?s beroemde embleem, het rode driehoek, siert de secondewijzer terwijl de uren- en minutenwijzer lichtgevend zijn met een zilveren boord.  Het horloge is verkrijgbaar met een witte rubberen band die zodanig verstelbaar is dat het over een wetsuit gedragen kan worden, maar men kan ook opteren voor een roestvrijstalen schakelband.


38 millimeter: Alpina Midsize Diver


Het tweede horlogemodel is er één voor haar maar ook voor hem. Een unisex horloge zogezegd. Zoals de naam verraadt ?Midsize- past dit horloge met een diameter van 38mm als gegoten rond iedere pols. De opvallend zwarte wijzerplaat is eveneens als het damesmodel gezet in een glanzende stalen kast. Lichtgevende uuraanduidingen op de zwarte achtergrond  springen in het oog en ook hier bevindt de datumaanduiding zich op 3 uur. Beide horloges beschikken over een draaibare lunet, saffierglas, een mooie gravure op de onderzijde van de kast en worden aangedreven door een quartz uurwerk. Ook voor de zwarte Alpina Diver Midsize geldt de keuze in twee bandjes; een zwart rubberen of de stalen schakelband.


Alpina Midsize Diver: unisex in zwart


Degelijk doch stijlvol de diepte in is het ongetwijfeld met deze prachtige exemplaren, maar ook aan land schitteren de Alpina Diver Midsize horloges rond de pols, bij haar én bij hem! De horloges zijn verkrijgbaar van af ? 575,-. Kijk op Horloge.info/Alpina en Alpina-Watches.com voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse merk.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn